Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ertelenen tarımdışı istihdam verisinin öncesinde Asya Borsaları 5 ayın zirvesinden gevşedi.

Dünyanın en büyük telefon şirketi China Mobile Ltd., 1999'dan bu yana en büyük kÂr düşüşünü açıklaması sonrasında yüzde 3.6 değer kaybetti. Shinhan Financial Group Co., BNP Paribas'ın Güney Kore'nin en büyük bankasındaki hisselerinin bir kısmını satmayı planlaması üzerine yüzde 3.2 düştü. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd., demir üretimi tahminlerini artırmasının ardından yüzde 2.5 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 143.53 puana geriledi. Endeksteki 10 sektör grubunun 9'u düştü. Yatırımcıların dikkatlerini kapanmadan, Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltacağına çevirmesiyle endeks dün 21 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı.

Katalizin olmadığını söyleyen Monex Securities Inc.'in kıdemli piyasa analistlerinden Toshiyuki Kanayama, yatırımcıların istihdam verisi öncesinde kenarda beklediğini dile getirdi.

Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 düştü. Ülkede konut fiyatları Ağustos'ta 70 şehrin 69'unda düşüş kaydetti.

Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.5, Güney Kore Kospi Endeksi ve Tayvan Taiex Endeksi yüzde 0.1'er düştü. Japon Topix Endeksi yüzde 0.2, Singapur'daki Straits Times Endeksi yüzde 0.4, Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 ve Yeni Zelanda'nın NZX Endeksi yüzde 0.7 artış kaydetti.