Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:14'te güncellendi)

Avrupa hisseleri Novartis AG ve Reckitt Benckiser Group Plc gibi şirketlerin beklentilerin üzerinde kazanç açıklaması ve ABD'de işsizlik oranının son beş yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından rallisini 9. güne taşıyarak Haziran 2010'dan bu yana en uzun kazanç periyodunu gerçekleştirdi.

Novartis yüzde 2 yükselerek Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki yükselişe en büyük katkıyı yaptı. Reckitt Benckiser Şubat 2009'dan bu yana en büyük sıçramayı kaydetti. Tele2 AB beklenmedik bir kayıp açıklamasının ardından dört yılın en düşüğüne geriledi. Telekom Austria AG ise yüzde 5.7 kayıp yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek 320.97 puandan kapandı ve son 5 yılın zirvesini genişletti. Endeks ABD'li yasa yapıcıların bütçe konusunda anlaşmaya vararak hükümeti 16 gün sonra tekrar işleve açmasının ardından bu ayın rallisini yüzde 3.4'e yükseltti.

İsviçre'de bulunan Banque Bonhote & Cie. şef yatırım yetkilisi Jean-Paul Jeckelmann, "Avrupa'da kazanç verileri karışık durumda ama beklentiler düşük. İleriye yönelik rehberlik kazançların önümüzdeki yıl daha iyi olacağı yönünde ve yatırımcılar da bu fikirden hoşlanıyor. Geçtiğimiz haftanın rallisinden sonra piyasalarda biraz aşırı alım oldu" ifadelerini kullandı.

18 Batı Avrupa Borsasının 12'si bugün yükselirken, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.4, Almanya'da DAX yüzde 0.9, İngiltere'de FTSE 100 yüzde 0.6 ilerledi.

(19:14'te güncellendi)