Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, zayıf yenin ihracatçı şirketlere alım getirmesi ve Nippon Electric Glass Co. ve Tokuyama Corp. gibi şirketlerin iyi kar rakamları ile yükselmesi sonucu değer kazandı ve Topix Endeksi iki ayı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından sıçrama yaptı.

Gelirinin nerdeyse yarısını ülke dışından sağlayan elektronik üreticisi Panasonic Corp. yüzde 2.6 değer kazandı. floresanlı aydınlatma ürünleri üreticisi Nippon Electric Glass, net kar görünümünde güçlü bir artışa gitmesinin ardından Nikkei 225 Endeksi'ndeki en hızlı artışı gösteren hisse oldu. Sanayi kimyasalları üreticisi Tokuyama, karının tahminlerinden daha iyi çıkmasının etkisi ile yüzde 5.3 yükseldi. Yahoo Japan Corp., karının beklentilerin altında kalması sonrası yüzde 2.2 kaybetti.

Topix Endeksi yüzde 1.7 yükselerek 1,198.36 puandan kapandı ve 19 Eylül'den bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Endeksteki 33 sanayi grubunun tümü yükseldi. Endeks 25 Ekim'de yüzde 2.1 ile 7 Ağustos'tan bu yana en keskin düşüşünü gerçekleştirmişti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 2.2 artarak günü 14,396.04 puandan tamamladı. Japonya para birimi yen dolar karşısında, iki haftalık yükselişinin ardından, yüzde 0.2 düşerek 97.63 seviyesine geldi. Japonya'da kar açıklamaları önümüzdeki iki haftada en yoğun dönemine girecek.

Tokyo'da Toyo Securities Co. stratejisti Hiroaki Hiwada, "Hisselerin geçen hafta düşmesinin ardından, yatırımcılar düşüşlere alım yapmayı kolluyor," dedi ve "Karlar iyi görünüyor ve risk hisse senedi satın almamada," değerlendirmesinde bulundu.