Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, yatırımcıların iki gün sürecek Fed toplantısını beklemeleri ile gerilerken, bölgenin gösterge endeksi Nisan ayından bu yana ilk üst üste iki aylık kazancı azalttı.

Dünyanın ikinci en büyük inşaat malzemesi üreticisi Komatsu Ltd., yıllık kâr tahminini yüzde 26 kısmasıyla Tokyo'da yüzde 8.1 değer kaybetti. Industrial & Commercial Bank of China Ltd., Çin merkez bankasının son iki haftada ilk defa finansal sistemi fonlaması ile Hong Kong'ta yüzde 1.7 yükselerek Çin bankalarındaki yükselişe öncülük etti. Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ise şirketin bugüne kadarki en yüksek kârının açıklanması ve temettünün beklentilerin üzerinde artırılması ile yüzde 1.2 prim yaptı ve zirve rekoruna ulaştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Hong Kong saati ile 1407'de 142.25 puan olurken, endekste işlem gören 10 gruptan altısı geriledi. Yatırımcılar ABD'de istihdamın geçtiğimiz ay beklenenden daha az yükselmesi ve 16 gün süren hükümet kapanmasının ülke ekonomisine en az 24 milyar dolar zarar vermesi sonrasında, Fed'in para politikasında izleyeceği yola yönelik ipuçları görmek adına iki günlük toplantının sonucunu bekliyorlar.

JPMorgan Asset Management Asya piyasası şef stratejisti Tai Hui, Asya'da çok güçlü kazançlar görüldüğünü ve piyasanın Fed'in özellikle hükümet kapanması sonrasında ne tür mesajlar vereceğini merak ederek buna göre pozisyon aldığını ifade etti.