Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri bugün açıklanan verilerde perakende satışların gerilediği ve Tüketici Güveninin beklenenden daha fazla düştüğünün görülmesi üzerine Fed'in varlık alımlarını sabit tutacağı spekülasyonunun yayılmasıyla yükseldi ve S&P 500 Endeksi'nin rekoru ilerletmesini sağladı.

Dünyanın en büyük ilaç üreticisi Pfizer Inc. 3. çeyrek kârının beklentileri aşmasıyla beraber yüzde 1.4 sıçrama gerçekleştirdi. Dünyanın en değerli şirketi Apple Inc. ise bilanço açıklamasının ardından yüzde 0.6 ilerledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 ilerleyerek New York saatiyle 10:03'te 1,765.63 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 47.71 puan yükselişle 15,616.64 puana geldi. S&P 500 hisselerinin işlem hacmi 30 günlük ortalamayla paralel gerçekleşti.

Huntington Asset Advisors şef yatırım yetkilisi Randy Bateman, "Fed sanki iyi haberin kötü haber ve kötü haberin iyi haber olduğu senaryoyu yeniden yaratmış gibi duruyor. Fed'in aylık 85 milyar dolarlık varlık alımını devam ettireceği beklentisi konut piyasasına olumlu yansıyacaktır" yorumunu yaptı.