Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:40'ta güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün son beş işlem gününde ilk defa gerilemesinin ardından, Fed'in teşvikleri önümüzdeki aylarda azaltabileceği söylentilerinin güçlenmesi ve yatırımcıların şirket bilançolarını değerlendirmesi ile yatay seyrediyor.

Facebook Inc. ve Exxon Mobil Corp., bilançoların beklentileri aşmasıyla yüzde 1.3'ün üzerinde değer kazandılar. Boeing Co., 737 jetlerinin üretimini artırabileceğini açıklamasıyla yüzde 1 yükseldi. Visa Inc., gelirlerinin beklenenden az yükseldiğini açıklamasıyla yüzde 2.9 değer kaybetti. Avon Products Inc. ise yurt dışındaki rüşvet araştırmalarıyla ilgili gelebilecek cezaların gelirleri olumsuz etkileyebileceğini söylemesiyle yüzde 24 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek New York saati ile 15:18'de 1,763.92 puan olurken, erken saatlerdeki yüzde 0.4'e varan kayıpları sildi. Endeks gün içerisinde kazanç ve kayıplar arasında dalgalı bir seyir izledi. Dow Jones endeksi ise 4.27 puan, yani yüzde 0.1'den az bir düşüşle 15,614.49 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalama ile aynı çizgide seyretti.

Wells Fargo Private Bank şef yatırım yetkilisi David Roda, Fed'in teşvikleri azaltma kararına yönelik, "Mart'tan önce herhangi bir şey beklemiyoruz. İstihdam verilerinin gelişim göstermesine rağmen, bu ilerleme yavaşladı ve iş dünyasındaki büyüme yeteri kadar iyi değil" dedi.

S&P 500 dün, Fed'in teşvikleri azaltmaya önümüzdeki aylarda başlayabileceği iddialarının ortaya çıkması ile, zirve rekorundan yüzde 0.5 gerileyerek dört günlük kaancını sonlandırmıştı. Merkez bankası 85 milyar dolar tutarındaki aylık tahvil alımlarını, ekonominin güçlendiğine dair daha fazla kanıt görülmesi gerektiğini söyleyerek, değiştirmedi.

(21:40'ta güncellendi)