Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:49'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, Royal Bank of Scotland Group Plc ve Renault SA gibi şirketlerdeki kayıplarla gerileyerek haftalık kazancı azaltırken, ABD imalat verisindeki yükseliş yatırımcılar tarafından Fed'in teşvikleri ne zaman azaltmaya başlayacağına yönelik değerlendiriyor.

Royal Bank of Scotland Group Plc çeyrek dönemlik kayıp açıklaması üzerine yüzde 7.4 düştü. Renault SA ise partneri Nissan Motor Co.'nun yıl geneli kâr beklentisini düşürmesi üzerine yüzde 5 geriledi. Vodafone Group Plc, görüşmelere yakın kaynakların AT&T ile satış konularının görüşüldüğünü belirtmesi üzerine 12 buçuk yılın zirvesine tırmandı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek Londra saatiyle 16:30'da 321.25 puan oldu. Gösterge endeks buna rağmen bu hafta yüzde 0.4'lük bir ralli gerçekleştirirken, dün Fed'in teşvikleri sürdürmesi ve BNP Paribas ile Volkswagen AG gibi şirketlerin beklentileri aşan bilançoları sonrasında Mayıs 2008'den bu yana en yüksek kapanışı kaydetti.

De Pury Pictet Turrettini & Co. hisse analisti Karim Bertoni, "Piyasaların yeni yükseklere ulaşmasıyla, biraz nefes alınması gerekiyor. Tekrar yükselmeye başlamadan önce birkaç hafta hafif düşüşler görebiliriz. Son verilere göre küresel ekonominin geliştiğini fakat çok sağlam bir toparlanma olmadığını görüyoruz" yorumunu yaptı.

Bugün açık olan 16 Batı Avrupa piyasasının 12'si geriledi. İngiltere'de FTSE 100 büyük bir değişiklik göstermezken, Almanya'da DAX yüzde 0.4 ve Fransa'da CAC 40 yüzde 0.7 gerilediler. Avusturya ve Lüksemburg'da hisse piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalıyken, İsveç'te ise yarım gün açıktı.

(18:49'da güncellendi)