Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed yetkililierinin, ekonomik zayıflığın, teşviklerin devamını gerektirdiğini söylemesi ve yatırımcıların bu hafta açıklanacak istihdam ve büyüme rakamlarına odaklanmasıyla New York Borsası yükseldi; Dow Jones Endeksi rekor seviyeden kapandı.

Microsoft Corp., Nomura Holdings Inc.'in, yazılım şirketinin para kaybettiren tüketici işlerinden çıkabileceğini söylemesi üzerine yüzde 4.2 değer kazandı. Ralph Lauren Corp., giyim üreticisi şirketin, satış tahminlerinin taban seviyesini yukarı çekmesi ve temettüleri yükseltmesinin ardından yüzde 5.5 oranında ralli yağtı. Tesla Motors Inc., araç satışlarının beklentinin altında kalması üzerine yüzde 15 düştü.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,770.49 puana yükselerek, tüm zamanların en yükseğinin 2 puan uzağında kaldı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.8 artışla 15,746.88 puana çıkarak 29 Ekim'deki rekoru 15,680.35 puanın üzerine tırmandı. Amerikan borsalarında 6.1 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 3 üzerinde seyretti.

Merkez bankasının risk iştahını ödüllendirme kararı aldığını söyleyerek, "Bizim de alacağımız bu" diyen Motley Fool Asset Management'ın yatırım genel müdürü Bill Mann, "Teşvikler tersine dönünceye kadar piyasa zirve yenilemeye devam edecek" dedi.

Kurumsal kazançların beklentinin üzerinde gelmesi ve merkez bankasının teşvik önlemlerini devam ettirmesiyle S&P 500 Endeksi bu yıl yüzde 24 yükselerek, 2003'ten bu yana en iyi yıllık performansını sergiledi.