Advertisement
HABERLER ABONE OL

(16:35'te güncellendi)

Brent petrol fiyatları, ABD'de petrol stoklarının yükselmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) beklenmedik şekilde faiz oranını rekor düşük seviyeye indirmesi ile, dört aydan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi.

Brent petrol yüzde 1.2 kadar kayıp yaşayarak düşüşün üçüncü gününde. Energy Information Administration (EIA) verilerine göre ABD'de petrol stokları üst üste yedinci haftada da yükselirken, 1.58 milyon varil artışla 385.4 milyona ulaştı. Dolar AMB'nin faiz indirimi sonrasında euro karşısında güçlendi.

Londra'da bulunan VTB Capital analistlerinden Andrey Kryuchenkov, "Brent'e oldukça zayıf teknik destek olması, yüksek stoklar ve dönemsel düşük rafineri talebi, petrol için olumsuzluk yaratıyor. Güçlenen dolar da yardımcı olmuyor" dedi.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 104.01 dolara kadar geriledikten sonra, Londra saati ile 13:40'ta 104.24 dolar oldu. Kontrat dün 105.24 dolardan kapanarak 2 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi kaydetmişti. Tüm vadelilerde işlem hacmi 100 günlük ortalamanın iki katından fazla gerçekleşti.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise 26 sent kadar gerileyerek Nymex'te 94.54 dolardan işlem görüyor. Brent petrol ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı ise, dün 10.44 dolar ile 25 Ekim'den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından, bugün 9.70 dolar olarak gerçekleşti.

(16:35'te güncellendi)