Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bakır, Fed'in varlık alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağına ilişkin yatırımcı algısını etkileyebilecek ABD verileri ve Çin'de açıklanacak olan dış ticaret rakamları öncesi, yaklaşık bir ayın en düşük seviyesinden yükseldi.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.6 yükselerek ton başına 7,159 dolara kadar çıktıktan sonra, Şanghay saati ile 15:27'de 7,148.50 dolara geldi. Kontratlar dün 7,115 dolar ile 9 Ekim'den bu yana en düşük seviyesinden kapandı. Metal bu yıl yüzde 10 kaybetti.

ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan üçüncü çeyrek gayrısafi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyüme verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, yüzde 2 çıkması bekleniyor. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 2.5 büyümüştü. Diğer bir ankete göre, Cuma günü açıklanacak olan Ekim ayı tarım dışı istihdam verisinin 120,000 artması ve işsizlik oranının yüzde 7.2'den yüzde 7.3'e çıkması bekleniyor.

Singapur'da Barclays Plc analisti Sijin Cheng, "İnsanlar ABD ve Öin'den gelecek verileri yakından izliyor, zira temel göstergeler fazla yön işaret etmiyor," dedi.

Dünyanın en büyük bakır kullanıcısı Çin'de yarın dış ticaret verileri ve 9 Kasım'da enflasyon ve sabayi üretimi verileri açıklanacak. Çin Komünist Partisi liderleri, 9 Kasım'da, ekonomi politikalarını görüşmek üzere, dört gün sürecek bir toplantıda bir araya gelecek.

Aralık vadeli bakır kontratlar, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 yükselerek pound başına 3.2495 dolara çıktı. Ocak vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.2 düşerek ton başına 51,490 yuandan (8,446 dolar) kapandı.

LME'de, çinko, aluminyum, kurşun ve n,kel fazla değişmedi. Kalay henüz işlem görmedi.