Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Eğitimde FATİH Projesi kapsamında 675 bin tablet bilgisiyar ihalesi için 5 firma teklifte bulunurken, 2 firma da teşekkür mektubu sundu.

FATİH Projesi kapsamında 675 bin tablet bilgisayar, 550 bin kılıf, 125 bin klavye alımı için düzenlenen ihale, Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürlüğü binasında başladı.

İhale Komisyonu Başkanı Özkan Günday, ihale öncesi yaptığı açıklamada, FATİH Projesi kapsamında yurt genelinde meslek liseleri haricinde kalan fen, anadolu, imam hatip liseleri ve genel liselerde etkileşimli tahta, yazıcı ve döküman kamera kurulumlarının tamamlandığını bildirdi.

Bu kapsamdaki 3 bin 362 okulda da bina içi kablolar ve alt yapı işlerinin şu anda geçiş kabul aşamasında olduğunu belirten Günday, tamamlanan okullarda mevcut 9. sınıf öğrenci ve öğretmenlere dağıtılmak üzere 675 bin tablet bilgisayar, 550 bin kılıf ve 125 klavye alımı ihalesinin şu anda açılışının yapıldığını söyledi.

İhale için teklif zarfı sunan firmaların isimlerini paylaşan Günday, bu firmaların Datateknik Bilgisayar Sistemleri ve Ticaret Sanayi A.Ş ve Pasifik Grup Yayıncılık Bilişim Teknoloji Eğitim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortak girişimi, Samsung Elektronik İstanbul Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi, HP Teknoloji Çözümleri Limited Şirketi, Casper, Exper, Probil iş ortaklığı, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Telpa Telekomünikasyon Ticaret A.Ş, C-5 Sanayi ve Ticaret A.Ş firmaları olduğu bilgisini paylaştı.

Günday'ın konuşmasının ardından ilk oturumda teklif zarflarının açılışı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

İlk aşamanın bitiminde basına bilgi veren Günday, 7 teklif zarfından, 2'sinin teşekkür, 5'inin ise teklif olduğunu söyledi.

Buna göre, Datateknik Bilgisayar Sistemleri ve Ticaret Sanayi A.Ş ve Pasifik Grup Yayıncılık Bilişim Teknoloji Eğitim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortak girişimi 424 milyon 475 bin TL; Casper, Exper, Probil iş ortaklığı 577 milyon TL; Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş 303 milyon 700 bin TL; Telpa Telekomünikasyon A.Ş 483 milyon 550 bin TL; C-5 Sanayi ve Ticaret A.Ş 668 milyon 125 bin TL teklif sundu.

Samsung Elektronik İstanbul Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi ile HP Teknoloji Çözümleri Limited Şirketi ise teşekkür mektubu verdi.

Katılımın bu kadar çok olmasının kendileri için sevindirici olduğunu ifade eden Günday, bunun son teklifler olmadığını, firmaların öğleden sonra son tekliflerini vereceklerini kaydetti.

AA