Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Volkswagen AG elektronik ve sürüş sistemi sorunlarını düzeltmek için dünya genelinde 1.68 milyon aracı geri çağırırken, Çin'de ilk defa bu kadar büyük ölçekli bir adım attı.

Wolfsburg merkezli firmadan yapılan açıklamada yaklaşık 800,000 Tiguan model arabanın far sistemlerinde sorun olabileceği ve 239,000 Amarok model pickup araçta ise yakıt sızıntısı olabileceği belirtildi. Ayrıca bir hükümet yetkilisinin açıklamalarına göre Çin'de 640,309 aracın tamirden geçmesi gerekiyor.

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in, Chrysler'in ve Mitsubishi'nin bu ay araçlarını geri çağırması gittikçe sofistike bir hale gelen yeni teknolojilerin araçlara uyum sağlamasında yaşanan sorunları göz önüne seriyor. Nissan Motor Co., geçtiğimiz yıl "kompleks ürünlerin hızına yetişebilmek adına" Consumer Reports dergisinin kıdemli otomobil eleştirmeni uzman araç danışmanı olarak işe aldı.

Almanya merkezli Nord LB analisti Frank Schwope, "Bu yalnızca VW için bir sorun değil, genelde çok sayıda araç üreten firmaların başına gelir. Maliyet ise iki hatta üç rakamlı milyon eurolarla ifade edilebilir. Her ne kadar bayilerle maliyetin paylaştırılması ihtimali olsa da şirketin yıl bütünü kazanç hedefine ulaşmasını zorlaştırıyor" yorumunu yaptı.