Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, son 2 yıllık yapılanma içerisinde kendisine bağlı olarak çalışan birimlerden birinin de futbol direktörlüğü olduğunu söyledi.

Volley Hotel'de gerçekleştirilen "Buzdan Aslanlar" reklam filminin tanıtımı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arıboğan, kulüpteki sorumluluğunun arttığı konusundaki bir soru üzerine şunları söyledi:

"Aslında farklı bir görevim yok. Son 2 yıllık yapılanma içerisinde bana bağlı olarak çalışan 6 direktörlükten bir tanesi de futbol direktörlüğü. Galatasaray şu an bir geçiş döneminde. Bu sorumluluk, yeni teknik direktörün yabancı bir ülkede yeni bir takımla yaşadığı adaptasyon döneminde benim oraya verdiğim destekten ibaret. Çok uzun olmayan bir süre içerisinde normalleşecektir. Böyle bir süreçte yeni bir teknik direktörün oyuncuları ve kulübü tanıması, oyuncuların da teknik direktörü tanıması biraz zaman alıyor."

Futbol takımının son haftalarda yaşadığı sakatlıklara da değinen Arıboğan, "Böyle bir geçiş döneminde takımın kilit oyuncularının sakatlık yaşaması, sporda olan, ancak bir kulüp için şanssızlık diyebileceğimiz şeyler. Güvencemiz Galatasaray'ın gücü. Galatasaray; 108 yıllık mazisinde yılmaz bir kulüp ve sporun, spor yöneticiliğinin lideri bir camia olarak her zaman sorunlarını aşmıştır" diye konuştu.

Gündeme gelen futbol direktörlüğü pozisyonuna getirilecek isimlerle ilgili bilgiler veren Lutfi Arıboğan, "Genel olarak böyle bir çalışmamız var. Daha önceden de vardı. İsmi geçen kişilerin hepsi değerli insanlar. Ama şu anda medyada adı geçenler tamamen spekülasyon. Kulüp henüz bir karar vermiş değil" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'in ayrılığının ardından kulüpte bir pişmanlık yaşanıp yaşanmadığı sorusuna ise Arıboğan şu yanıtı verdi:

"Galatasaray Kulübü'nün dışından kaynaklanan etkenlerle teknik direktör değişikliği oldu. Yaşanacak bir süreçmiş. Yanlış anlaşılacak da bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sporun içerisinde olan şeyler. Bu değişimin etkileri Galatasaray'ın içinden kaynaklanan etkenler değil, kulübün dışından kaynaklanan etkenlerdir."