Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) endeksi, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan adayı Janet Yellen'in açıklamalarının pozitif etkisi ile günü dünkü kapanışa göre 1.647,82 puanlık yükselişle 73.974,77 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 2,28 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi, 3,2 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,66, holding endeksi ise yüzde 1,75 oranında yükseliş kaydetti.

Dün gece basına sızan Fed Başkanlığının tek adayı Janet Yellen'in söylemlerinden destek bulan BIST 100 endeksi, güne güçlü alışlarla başladı ve gün boyu pozitif seyrini devam ettirdi. Gün içinde 74.100- 73.700 aralığında dengelenen ve Yellen'in Senato'da yapacağı sunum ile soru-cevap bölümünü beklemeye geçen endeks, kapanışa 15 dakika kala Yellen'in Senatodaki soru-cevap bölümünde parasal genişlemeyi destekleyici söylemlerini devam ettirmesiyle bir atak daha yaparak en yüksek 74.328,54 puanı gördü.

Analistler, yarın yurtiçinde ağustos ayı işsizlik verileri ile Kasım ayı Merkez Bankası Beklenti Anketi, yurtdışında ise Avro Bölgesi TÜFE ve ABD sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirterek, borsa kapandıktan sonra açıklamalarına devam eden Yellen'in söylemlerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

AA