Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Morgan Stanley, Goldman Sachs ve JPMorgan Chase olmak üzere, ABD'nin 3 büyük bankasının kredi notunu, federal hükümetin, gelecekte sorun yaşamaları hâlinde bu kuruluşları kurtarma ihtimalinin düşük olduğu gerekçesiyle düşürdü.

Goldman, Morgan Stanley ve JPMorgan'ın uzun vadeli kredi notları birer basamak indirilerek sırasıyla Baa1, Baa2 ve A3 olarak belirlendi. Reyting kuruluşu, adı geçen bankaların ikinci derece kredi notlarında da 1 basamak indirim yaptı.

En büyük 2. kredi derecelendirme kuruluşunun değerlendirmesi, Haziran'da Standard&Poor's'un ardından ve hükümetin, kredi krizi dönemindeki kurtarmaların tekrarını önlemek için harekete geçmesiyle geldi.

ABD'deki bankacılık regülatörlerinin "büyük ve iflas eden banka" konusunu çözmek için inanılır bir çerçeve oluşturulmasında ilerleme kaydettiklerini söyleyen Moodys'ten Robert Yound, "Bu kurumlardan birini kurtarırken kamu fonlarına dayanılması yerine, banka şirketinin kreditörlerinin kurtarmayı gerçekleştirmesini ve iflas eden bankayı yeniden sermayelendirme yükünün çoğunu omuzlamasını bekliyoruz" dedi.

Amerika’da Dodd-Frank yasaları olarak bilinen düzenlemeler ile büyük bankaların nasıl kurtarılacakları konusunda yeni açılımlara gidiliyor.