Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin, dolar karşısındaki kayıplarını tersine çevirmesiyle Asya Borsaları kazançlarını azalttı. Enerji ve bilgi teknolojisi hisseleri kazançlara öncülük ederken, sağlık hisseleri düşüş kaydetti.

Değer kaybeden her 4 hisseye karşılık 5 hissenin değer kazandığı MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 kazançla 141.27 puana yükseldi. Yatırımcıların, Fed'in aylık tahvil alımlarını 2014'te de devam ettireceği yönündeki tahminleriyle endeks bu yıl yüzde 9 primlendi. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.3 aşağıda seyrediyor.

Japon topix Endeksi gün içinde yüzde 1 kazanç elde etmesinin ardından kazançlarının bir kısmını geri verdi ve bugün yüzde 0.1 artış kaydetti. Yen, dolar karşısında 101.10'dan işlem görerek, Temmuz'dan bu yana ilk kez 101 seviyesini geçti. Nikkei 225 Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda bugün Tokyo'da parlamentoda yenin "aşırı zayıf" olmadığını söyledi. Merkez bnankası dün para politikasında değişikliğe gitmedi.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.9 kazanırken, Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.4 ve Tayvan'ın Taiex Endeksi yüzde 0.3 yükselirken, Singapur'daki Straits Times Endeksi yüzde 0.3 düştü.

Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 kazandı; Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 0.2 düştü. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.2 tırmandı. Hong Kong'ta işlem gören Çin hisseleri bu hafta yüzde 5.9 tırmandı ve dün 8 ayın zirvesine işaret etti.