Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kızıl mercanlarıyla ünlü, 24 adası ve 60 dalış noktasıyla yaz mevsiminde yoğun ilgi gören Ayvalık ilçesinde düzenlenen dalış turları, kış ayları yaklaşmasına rağmen deniz suyu sıcaklığı elverişli olduğundan halen ilgi görüyor.

İlçeye özellikle İzmir, İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlerden gelen deniz tutkunları, henüz havaların soğumaması ve deniz suyu sıcaklığının 20 derece civarında seyretmesinden dolayı "derin hayalleri"ni uygun ücretler karşılığında gerçekleştirebiliyor.

Her hava koşulunda dalışa uygun mekanları bulunan, 24 adası ve 60 dalış noktasına sahip Ayvalık'ta su altı keşifleri, kış mevsimi öncesinde de sürüyor.

Bu yıl mart ayında başlayan dalış sezonunun, aralık ayının ilk haftasına kadar sürmesi bekleniyor.

Uzun kış mevsimi öncesi Ege Denizi'nin derinliklerinde gruplar halinde uzman eğitmenlerden aldıkları brifinglerin ardından dalış yapan deniz tutkunları, su altı dünyasını keşfetmenin ve yerine göre kızıl mercanları görmenin keyfini çıkarıyor.

Dalış okullarında eğitimin yanı sıra günübirlik dalışlar da yapılabiliyor. "Keşif dalışı" adı verilen derin sulardaki planlı bir gezinti için 80-100 lira talep ediliyor.