Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Eskişehirspor'u 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, tüm oyuncularının kazanmak adına iyi mücadele ettiğini ancak kalecileri Onur Recep Kıvrak'ın 3 puanda önemli katkısı bulunduğunu söyledi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyun ilk yarısı ve ikinci yarısında farklı bir görüntü çizdiklerini belirterek, "Stratejik açıdan önemli bir maçtı. Rakibimiz, ligde bizden daha üst sıradaydı. Öyle zaman olduki ofansif olarak 6 oyuncu ile hücum yapan bir ekip vardı, ofansif yönden güçlü bir takıma karşı oynadık" dedi.

İlk yarı çok fazla top kayıbı yaptıklarını ifade eden Akçay, "Eskişehirspor, bu nedenle üstün gözüktü. İkinci yarıda ikinci ve üçüncü bölgedeki top koruma oranımızı arttırarak maçı dengeledik. Golü bulunca 3 puanı kazanan taraf olduk. Rakibimizi kutlamak gerekir. Bize oldukça zorluk çıkardılar. Takım halinde iyi mücadele ettik. Tüm oyuncularımız kazanmak adına iyi mücadele ettiler ancak kalecimiz Onur'un hakkını da teslim etmek gerekir. Kazanılan 3 puanda önemli katkısı olan isimdi" diye konuştu..

Savunma oyuncusu Kadir Keleş ise takım halinde iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bunun karşılığında gol bulup 3 puan kazandık. İyi bir ekipten 3 puan aldık. Daha iyi mücadele edip birbirimizin arkasını kollayarak daha iyi sonuçlar alacağız" dedi.

Zeki Yavru ise iç sahada yenilmezlik unvanlarını sürdürmek için sahaya çıktıklarını belirterek, "Galip gelerek mücadelemizin sonucunu aldık" ifadesini kullandı.


-Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise oyuncularının mücadelesinden, takım disiplini ve savunmasından son derece memnun olduğunu belirterek, "İlk yarı tamamen bizim kontrolümüzde geçti. Pozisyonlar ürettik, direkten dönen topumuz vardı. İkinci yarıya da aslında iyi başladık. Oyunun gidişatında 1 puana üzüleceğimiz karşılaşmadan maalesef hiç puan alamadan ayrılıyoruz" dedi.

Karşılaşmayı kazanmak için ikinci yarıda golcü oyuncuları Necati Ateş'i de oyuna aldıklarını ifade eden Sağlam, şunları söyledi:

" Malesef bu kadar iyi oyun içinde defansın bir zaafiyeti bize pahalıya mal oldu. Sonra oyunu dengelemek istedik ancak olmadı. Trabzon deplasmanında gol haricinde yapılması gereken her şeyi yaptık. İyi bir takımız ama daha iyi takım olmak için bunu sonuçla birleştirmeliyiz. Golü yapamazsanız bugünkü gibi her şeyi çok iyi yaptığınız gibi kazanamadan, puan alamamadan dönersiniz. Oyuncularıma 'biz böyle oynayalım bundan sonraki maçta gol de buluruz, skorda üretiriz. Yeterki bu mücadeleyi sahaya yansıtalım' dedim. Bu oyun karşılığında kazanamadan dönmek bizi üzdü. Gelecek adına dersler çıkarılabilecek karşılaşmaydı. Gelecek hafta Karabükspor maçında güzel oyunu sahaya yansıtıp golle birleştirmeye çalışacağız."

Savunma oyuncusu Akaminko da maça iyi motive olduklarını belirterek, "Ne yazık ki kazanamadık. İyi savaştık, mücadele ettik ama sonucu getiremedik. Önümüzdeki maçları kazanarak zirveye doğru ilerlemek istiyoruz" dedi.

Kamara da hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirerek, "İyi mücadele sergiledik ama sonuç alamadık. Herkes bu takımdan umutlu. Bu şekilde oynamaya devam edersek çok iyi yerlere varabiliriz" diye konuştu.


-Tribünde kavga

Bu arada, maçın ilk yarısında kale arkası tribünde Trabzonspor taraftarları arasında çıkan kavgada bir taraftar bacağından bıçaklanarak yaralandı.

Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle yatıştırılan olayın ardından kavgaya karıştığı belirlenen 10 taraftar gözaltına alındı.

Yaralanan taraftar K.K'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.