Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de hükümetin kapanması sonrasındaki 2 ayda, hisselerin rekor yükseklerde işlem görmesi ve tahvil faizlerinin tarihi düşük seviyelerde kalmasına rağmen, küresel yatırımcıların ABD Başkanı Barack Obama'ya duyduğu güven dibe vurdu.

Bloomberg Küresel Anketi'ne katılan ve önümüzdeki yıl bir kez daha kapanma ve ABD ekonomisine daha fazla zarar öngören yatırımcıların yalnızca yüzde 38' Obama'ya sıcak bakıyor. Bu oran Temmuz 2009'dan bu yana en düşük seviyede seyrediyor.

Diğer taraftan, yatırımcıların Kongre'deki Cumhuriyetçilere dair düşünceleri de, yalnızca yüzde 19'luk dilimin partiyi olumlu bulmasıyla yeni düşüğünü kaydetti. Demokrat Parti'ye sıcak bakanların oranı ise yüzde 30 ile çok büyük değişiklik göstermedi.

New Albanu Capital Partners LLC'nin portföy yöneticilerinden Rich Wayman, "Washington'da biraz liderlik gösterebilecek birisi olmadıkça, bu restleşme, ekonomi için iyi olmayacak" yorumunda bulundu.

Ankete katılanların yüzde 52'si, federal hükümetin 6 ay içinde yeniden kapanacağını düşünürken, yüzde 71'i,  Washington'daki siyasi çekişmenin, ABD'nin büyümesini olumsuz yönde etkileyeceğini tahmin ediyor.