Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:00'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Almanya'da Tüketici Güveni endeksinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından yükselirken, gelişen piyasa hisse senetleri değer kazandı ve yen önemli para birimlerinin tümü karşısında zayıfladı. Şirket tahvil riski 3.5 yılın en düşük seviyesine indi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 12:38'de, yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükseldi ve Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi son beş günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. Tayland hisseleri, sürpriz faiz indiriminin ardından değer kazandı. ABD endeks vadeli kontratları , Nasdaq Bileşik Endeksi'nin dün 13 yıldır ilk kez 4,000 puanın üzerinde kapatmasının ardından fazla değişmedi. Japon yeni beşinci gün ard arda değer kaybetti. Avrupa'da şirket tahvil riski, Nisan 2010'dan bu yana en düşük seviyesi yakınında yatay seyrediyor.

Almanya'da GfK AG'nin açıkladığı tüketici güveni endeksi, Ağustos 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Almanya Şansölyesi Angela Merkel, partisi hristiyan Demokrat Birliği'nin seçimleri kazanmasından iki ay sonra, Sosyal demokratlar ile koalisyon hükümeti kurma konusunda anlaştı. ABD'de bugün açıklanacak olan işsizlik başvuruları verisinin artması ve dayanıklı tüketim malları siparişleri verisinin ise düşmesi bekleniyor. Yatırımcılar, bu verileri, Fed'in varlık alımlarına ilişkin beklentileri şekillendirmes açısından yakından izliyor.

Madrid merkezli FGA/MG Valores analisti Francisco Salvador, "Euro Bölgesi ülkelerinden ve ABD'de olumlu veri açıklamaları geliyor," dedi ve "Yatırımcılar, toparlanmaya yönelik ilave işaretler bulabilmek için, bugünkü ABD dayanıklı tüketim malları verisini yakından izleyecek. Çok güçlü bir veri, Fed'in varlık alımlarını azaltmasına yönelik beklentileri artıracak, ancak yatırımcılar arasında pek fazla makro endişe yokk gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

(15:00'te güncellendi)