Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İlana çıkıldığı 2009 yılından bu yana "dünyanın en iyi işi" olarak anılan rüya adasındaki işi Kanadalı bir genç kazandı.

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı Oshawa kentinde yaşayan Greg Snell (27), on binlerce insanın hayallerini süsleyen rüya işin sahibi oldu.

Avustralya'nın güneyindeki Kangaroo Adası'nda, 6 ay boyunca doğal hayatı korumak için açılan bekçilik ilanına, 2009'dan bu yana dünyanın dört bir tarafından 50 binin üzerinde başvuru oldu. 6 ay boyunca yaşayacağı adada, zamanının tamamını doğal ortamdaki hayvanlar, sahil, deniz ve güneşle geçirip, üstüne de 100 bin dolar kazanacak Greg Snell, 5 bin dolarlık bağış yapacağını ve işini tamamladıktan sonra geri kalan para ile de dünya turuna çıkacağını açıkladı.

-Bin Ladin de başvurmuştu

İş ilanının dünya basınında haber olmasının ardından, her ülkeden binlerce başvuru alan Avustralya Turizm Bakanlığı, 2009 yılında yaptığı açıklamada ilana, El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in de müracaat ettiğini duyurmuştu. Bakanlık başvurunun reddedildiğini açıklamıştı.

Greg Snell, adadaki bekçiliğinin yanı sıra küçük çaplı araştırmalar da yapacak ve raporlar hazırlayacak. Okyanus manzaralı muhteşem bir villada kalacak Snell, "Koala ve kangurularla uyanıp, deniz aslanları ile yüzeceğim ve yunuslarla dalış yapacağım. Kontratım bittikten sonra da 10 yıldır hayalini kuruduğum dünya turuna çıkacağım" diye konuştu.