Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Birleşmiş Milletler'in İran'la yaptığı nükleeer anlaşma sonrasında Türkiye'nin, İran'la oluşacak yeni ortamda, daha ucuz enerji ithalatı ve artan sınır ticaretinden yararlanabileceğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ve Almanya'nın katılımıyla oluşan 6 ülkenin, nükleer programını sınırlandırması karşılığı ambargonun hafifletilmesi konusunda İran ile anlaşmaya varmasının ardından, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusunu yanıtlandırdı.

Rawkins, "Türkiye'nin daha düşük petrol fiyatından ve İran'la artan sınır ticaretinden yararlanacağını söylemek doğrudur" dedi.

Rawkins, eylül ayında İstanbul'da düzenlenen "Türkiye'nin kredi görünümü" toplantısı sonrasında, "Eğer cari açıkta dönüşüm olur, enflasyon düşer, daha çok doğrudan yatırım görürsek, Türkiye pozitif bir reyting aksiyonuna yaklaşır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Paul Rawkins, şartlar sağlandığı taktirde Türkiye'nin "durağan" olan görünümünün "pozitif"e dönebileceği işaretini vermişti.

AA