Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:32'de güncellendi)

Gelişen piyasalar endeksi, Hindistan hisselerinin ekonomik büyümenin beklentileri aşması sonrasında ralli yapması ile yükselerek, Ağustos'tan bu yana ekside sonlandırmaya hazırlandığı ilk ayındaki kayıplarını azalttı. Endonezya rupisi 2009'dan bu yanaki en düşük seviyesinden geri yükselirken, Macaristan forinti geriledi.

ICICI Bank Ltd., Hindistan S&P BSE Sensex Endeksi'ndeki yüzde 1.3'lük kazanca öncülük etti. Asustek Computer Inc., CLSA Asia-Pacific Markets'ın hisse notunu yükseltmesiyle 4 ayın en yükseğine çıktı. China Shipping Container Lines Co., emtia sevkiyat oranlarının yükselmesiyle Hong Kong işlemlerinde yükseldi. OAO Gazprom ise Moskova'da yükselerek dört günlük düşüşe son verdi. Endonezya rupisi dolar karşısında yüzde 0.4 yükselirken forint euro karşısında üst üste üçüncü haftalık kayıba ilerliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kazançla Londra saati ile 12:05'te 1,016.17 puana çıkarak, bu ayki kayıplarını yüzde 1.8'e düşürdü. Hindistan ekonomisi Eylül ayında sona eren çeyrek itibariyle bir yıl önceye göre yüzde 4.8 genişlerken, bir önceki çeyrekteki yüzde 4.4'lük büyümeyi de geride bıraktı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı Hindistan'da ekonominin yüzde 4.6 genişleyeceği yönündeydi. Teknoloji hisseleri göstergelerinden biri, üst üste dört ay ile Mart 2012'den bu yana en uzun soluklu aylık kazanç periyodunu kaydetmeye hazırlanıyor.

Motilal Oswal Asset Management Co. hisse departmanı şeflerinden Taher Badshah, teknoloji hisselerininde 2014 yılında epey iyi bir büyüme yaşanmasını beklediklerini dile getirdi.

(15:32'de güncellendi)