Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hazine tahvilleri, ABD'deki işgücü piyasası verilerinin Fed'in Aralık başında tahvil alımını azaltması için yeterli güçte olacağı spekülasyonlarıyla, düşerek Ağustos'tan bu yana ilk aylık kaybını devam ettirdi.

Bloomberg Dünya Tahvilleri Endeksi'ne göre, ABD hükümet tahvilleri Kasım'da yüzde 0.4, 2013 genelinde yüzde 2.3 düşüş gösterecek. Bloomberg verilerine göre, 10 yıl ve daha uzun vadeli hazine tahvilleri bu yıl yüzde 11 düşerek 144 tahvil piyasası arasındaki en büyük kaybı kaydetti.

Londra'daki Marex Spectron Group Ltd.'nin yetkilisi Peter Osler, "Önümüzdeki hafta gelecek olan istihdam verileri çok önemli. Şu anki beklenti Fed'in tahvil alımını azaltmaya Mart'ta başlamasıdır. Eğer veriler bizi yukarı yönlü sürpriz ederse, yatırımcılar bunu fiyatlayacaklar," diye belirtti.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, 10 yıllık faiz endeksi Londra saatiyle 08:53'te iki baz puan yükselerek yüzde 2.76'ya çıktı. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil 5/32 düşerek 99 30/32. Oran bu ay 20 baz puan düştü.

Faiz oranı, son on yılda yüzde 3.5 ortalamasının altında kalmasına rağmen 31 Aralık'taki yüzde 1.7'dan yükseldi.

Hazine tahvilleri piyasası dün Şükran Günü sebebiyle kapalıydı. Securities Industry and Financial Markets Association bugün işlemlerin New York saatiyle 14:00'te kapatılmasını öneriyor.