Advertisement

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de Kadıköy'de 3-3 berabere kaldıkları Fenerbahçe karşısında alınan bir puanın önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Bilic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, harika bir maç ve derbi mücadelesi olduğunu vurgulayarak, "6 gol atıldı. Kırmızı kartlar vardı. Müthiş atmosfer vardı. Müthiş geri dönüşler oldu. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de... İki takımı tebrik ediyorum. Zor bir atmosferde ve deplasmanda bir puan çıkardık. Bu büyük bir başarı. Her ne kadar kazanamasak da alınan bir puan çok kıymetli ve değerli" dedi.

İyi iş çıkardıklarını kaydeden Hırvat teknik adam, "Şimdiye kadar Fenerbahçe belirli puan farkı yakaladı. Ama sadece bizimle yakalamadı. Diğer takımlarla da puan farkı oluşturdu. Hak ederek bunu yaptılar. Son dakika golleriyle bazı maçları kazandılar" ifadelerini kullandı.

- "Pas oyununda etkiliydik"-

Fenerbahçe'nin muazzam bir fiziksel kapasitesi olduğunu anlatan Bilic, şöyle konuştu:

"Maçta top yerdeyken ve oyun pas kombinasyonuna döndüğünde biz çok daha etkiliydik. Üstünlük bizdeydi. Ne zaman fiziksel mücadeleye ve düelloya döndü, Fenerbahçe orada kaliteyi koydu. Fiziksel olarak muazzam güce sahipler. İkinci yarı fiziksel üstünlükleriyle bizi geriye ittiler."

Fenerbahçe'nin de puan kaybedeceğini iddia eden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Her maçı kazanarak devam etmeyecekler. Onların da zor maçları var. Biz kendi maçlarımıza odaklanacağız. Bu akşamki gibi oynamaya devam edersek, basit hatalar yapmazsak, basit goller yemezsek yarışta büyük şansımız olacak. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Devre arasında oyuncularına yaptığı konuşmayı aktaran Slaven Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3-2 lehimize olduğunu ve bir oyuncu fazla oynadığımızı söyledim. Avantajımız olduğunu ve rakibin mutlaka risk alacağını aktardım. Yetersiz kaldığımız nokta, rakip baskı yapabilir. Baskı yapmak zorunda. Top bizdeyken veya kazandıktan sonra pas kombinasyonlarını doğru oynamak ve mümkünse iyi penetre etmek gerekiyordu. Kontra çıkışlarda doğru pasları oynayıp tehlike yaratabilirdik. Onları yapamadık."

Bilic, Necip Uysal'ın gördüğü kırmızı kart konusunda ise "Böyle bir hakem yönetimini kendi sahamızda lehimize de görmek isterim. İkinci yarıdaki yönetimi memnun edici değildi" ifadelerini kullandı.

- "Fernandes bizim en iyi oyuncumuz"-

Manuel Fernandes ile ilgili soruyu yanıtlayan Bilic, bu oyuncunun takımın en iyisi olduğunu dile getirdi.

Fernandes'in en azından sezon sonuna kadar kendi kadrolarında yer aldığını vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, "Omuzlarında büyük yük ve baskı var. Büyük bir beklenti var. Her zaman önemli performans göstermesi gerekiyor. Özellikle ikinci yarıda performansı düştü. Sadece onun düşmedi. Takım olarak düşüş yaşadık. Onun sahada varlığını bilmek bizim için çok önemli. Topla buluştuğu her an yaptığı büyülerle bize katkı sağlıyor. En önemli ve lider oyuncularımızdan biri" şeklinde konuştu.

Fernandes gibi Almeida'ya da övgülerde bulunan Slaven Bilic, "Almeida harika oynadı. Çok güçlü iki stopere karşı iyi mücadele etti. Oyunu ileri taşımamızı sağladı. Fernandes ve Almeida'nın kulübe olan bağımlığını tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

- Fiziksel düşüşün nedenleri-

Maçlarda özellikle ikinci yarılarda yaşanan fiziksel düşüşle ilgili soruya Bilic, şu yanıtı verdi:

"Çok iyi çalışıyoruz. Çok iyi antrenman yapıyoruz. Buna rağmen hem Galatasaray maçında hem bugün ikinci yarılarda ciddi düşüş gösterdiğimiz doğru. Özellikle önde oynayan oyuncularımız bunu gösterdi. İkinci yarı performansın hayli uzağında kaldılar. Bunun psikolojik olduğunu sanmıyorum. 3-2 önde bizdik. Fenerbahçe'nin hakkını teslim etmemiz lazım. Fiziksel güç onların yaptığı en iyi şey. Türkiye liginde diğer takımlara karşı da yaptılar. İkinci yarıdaki düşüş konusunda memnun değilim."

- "Şampiyonluk için mücadele ediyoruz"-

Slaven Bilic, şu ana dek 13 maç oynadıklarını ve bu karşılaşmalarda genelde kendilerinin oyunun hakimi olduklarını ifade etti.

Fenerbahçe karşısında da aynı şekilde iyi oynadıklarını savunan Hırvat teknik adam, "13 maç oynadık. Neredeyse hiçbirinde rakipler üzerimizde hakimiyet kuramadı. Oyunun hakimiyeti sürekli bizdeydi. Biz genelde daha iyi oynadık" şeklinde konuştu.

İyi kadroya sahip olduklarını ve şampiyonluk için mücadele ettiklerini belirten Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadıköy'e gelmek ve bu koşullarda puan almak; uzun süre kaybetmeyen takıma karşı puan almak büyük bir başarı. Tamamen geriye yaslanıp almadık. Birçok fırsat yakaladık. Öne geçtik. 3-3 olduktan sonra fırsatları bir daha bulduk. Oyuncularım bu akşam neler yapabileceğimizi herkese gösterdi. Başımız dik ayrılmamız gerekiyor."

Verdikleri mücadele sırasında yaşadıkları zorluklara değinen Bilic, "Özellikle iç saha maçlarında destek aldığımızda büyük işler çıkarabiliriz. Sonuna kadar şampiyonluk için mücadele edebiliriz. Kendi stadımızda oynamıyoruz. Taraftarlarımız yok. Büyük bir kulübüz. Ancak saha içi avantajını hiçbir şekilde kullanamıyoruz. Bunun üstüne taraftar ceza aldı. Bana üç maç ceza verildi. Bu sorunlar yumağı içinde mücadele ediyoruz. Buna rağmen iyi iş çıkarıyoruz. Bu sorunlar yumağından güçlenerek çıkacağız" diye konuştu.

Bilic, Motta'nın yerine Hutchinson'ı oynatması konusundaki soruyu ise "Hutchinson, sol bekte iyi oyun çıkardı. En önemli katkısı kenarda oyun kurucu olarak işini yapması oldu" diyerek sözlerini tamamladı.

AA