Advertisement

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, 1-1 berabere kaldıkları Kasımpaşa maçının hakemlerini sert bir dille eleştirdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mancini, "Bugün maçın en iyisi taraftarlarımızdı, ek kötüsü ise hakemlerdi" dedi.

İlk yarıda Eboue'nin ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda hakemlerin devam kararı vermesini eleştiren Mancini, "Eboue'nin ilk yarıda düşürüldüğü pozisyon kesinlikle penaltıydı ve kırmızı kart gerekirdi. Hem orta hakemin hem yardımcı hakemin hem de çizgi hakeminin gözlüğe ihtiyacı vardı. Bu da ilk kez yaşadığımız bir sıkıntı değil. Deplasman maçlarında ne yazık ki bunu yaşıyoruz ve maçlarımız iyi yönetilmeyebiliyor" ifadelerini kullandı.

Bugün ilk yarıda iyi oynamayan bir Galatasaray olduğunu, ikinci yarıda ise kazanmayı hak eden bir futbol sergilediklerini dile getiren İtalyan çalıştırıcı, "İşin özeti, bugün sadece taraftarlarımız için üzgünüm. Umutlarını yitirmesinler, mutlaka daha iyi olacağız ve kazanmaya başlayacağız" diye konuştu.

- "Defansif mantalitemizi geliştirmemiz gerekiyor"-

Savunmada yapılan hatalar nedeniyle yaşadıkları sıkıntının devam ettiğini, Kasımpaşa karşısında da benzer bir gol yediklerini vurgulayan Mancini, "Defansif mantalitemizi geliştirmemiz gerekiyor. Üst üste gelen maçlar nedeniyle, bu konuda çok fazla çalışma imkanı bulamadık. Bu kötü alışkanlığı yenmek için çok çalışmamız lazım. Galatasaray gibi üst düzey bir takımın böyle goller yeme lüksü yok. Zirveyle aradaki puan farkı da ancak bu şekilde kapanabilir" şeklinde görüş belirtti.

- "Hoca benim, sorumlu da benim"-

Roberto Mancini, kendisinin kurmadığı bir kadroyla mücadele etmelerinin, elde edilen sonuçlar için bir bahane olamayacağını söyledi.

Bulundukları noktada kimseyi suçlayamayacağının altını çizen İtalyan teknik adam, "Takımın hocası benim. Takım iyi oynamıyorsa, hatalar yapıyorsa, sorumluluğu ben alıyorum" dedi.

Sakat oyunculardan kaleci Muslera'nın bir an önce aralarına dönmesini istediklerini vurgulayan Mancini, genç kaleci Eray'ın yediği golde hatası olmadığını aktarırken, sakatlığıyla ilgili spekülasyonlar olan Sneijder için ise "Doktorlarımızdan gayet memnunuz. Bu konuda sıkıntımız yok. Sneijder yüzde yüz hazır değildi ve gelip benden izin istedi. Biz de sağlık heyetimizle birlikte kendisine 2 gün izin verdik. Kontrol için İtalya'ya mı gitti yoksa İspanya'ya mı gitti bilmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Mancini, Umut Bulut'un ilk 11'de neden maça başlamadığı sorusuna, "Kendisi 4 günde iki maç oynadı. Önümüzde yine maçlar var. Diğer forvetlerimiz de kaliteli isimler. Böyle bir karar almamız gerekiyordu" yanıtını verdi.

AA