Advertisement

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'de 1-1 berabere kaldıkları Galatasaray maçında oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu söyledi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Arveladze, kendileri açısından zor bir maç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Zor maçtı. Karşımızda 10 saniye içinde maçın skorunu değiştirebilecek oyunculara sahip bir takım vardı. Ne kadar yapamasa da Drogba, Burak, Selçuk bir ortada gol atabilir. Bu kalite var ama biz hafta içinde gerçekten iyi çalıştık. Arka tarafta Selçuk ve Melo'ya, kolay top aldırmadık. Bunu da 80 dakika iyi yaptık. Tabii bu fizik anlamında kolay değildi. Kazanabilirdik ama maçın sonunda, Burak birkaç pozisyon buldu. Tersine de dönebilirdi. Sonuçta maç 1-1 bitti. Bu tarz maçlarda hak edip etmediğimizi konuşmak zor oluyor. Oyuncularımı gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum."

Arveladze, "Karşı takımdan hangi futbolcu sizin takımda olsaydı maçı kazanırdınız?" şeklindeki bir soru üzerine, "Oynayanlardan değil ama oynamayan var. Karşımızda oynamayan, benim takımımda olsaydı kazanırdık" dedi.

- İlhan Eker: "Herhalde bir müdahale var"-

Kasımpaşa'nın deneyimli savunma oyuncusu İlhan Eker de ilk yarıda Galatasaraylı Eboue'nin ceza alanında düştüğü pozisyonda, Fildişi Sahilli oyuncuya müdahalesinin olduğunu söyledi.

Eboue'nin pozisyonunu değerlendiren İlhan, "Eboue, arkamdan gelmişti. Herhalde bir müdahale var. Ama nasıl gerçekleştiğini ben de bilmiyorum. Sanırım Eboue'nin ayağı kaydı, ben de ayağına bastım" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın etkili oyuncuları olduğuna dikkati çeken İlhan Eker, hafta içinde buna göre hazırlandıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"Galatasaray'ın etkili silahları olduğunu ve bunları nasıl kullandığının farkındaydık. Hafta başından beri, uygun bir şekilde buna çalıştık. Becerdiğimizi de düşünüyorum. Oyuna istekli başladık. 1-0'dan sonra oyunun temposunu artırabilseydik daha farklı olacaktı. İkinci golü kaçırdık ve dönen pozisyonda gol yedik. Daha sonra oyun, kim gol atarsa kazanabilecek duruma geldi. Bugün 'bir puan kazanıldı mı iki puan kaybedildi mi?' diye sorarsanız. Herhalde oyunun genelinde daha etkili olan taraf bizdik. İki puan kaybeden taraf bizdik."

Lacivert-beyazlı takımın Suriye asıllı Türk futbolcusu Sanharib Malki ise ligin zirvesindeki takımların puan kaybettiği haftada maçın iki takım adına da daha önem kazandığını belirterek, "Bence maça iyi başladık ve güzel baskı yaptık. Galatasaray, sadece uzun toplarla oynuyordu. 1-0 öne geçtikten sonra, ikinci golü atamadığımız için zorlandık. İyi oynadık ve o şekilde devam etmemiz lazım. Özellikle son 4 maçta çok iyi oynadık" şeklinde konuştu.

AA