Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Irak enerji işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, "Irak'tan yapılacak herhangi bir petrol ihracatının Bağdat hükümetinin onayını alması gerektiği konusunda anlaştık" dedi.


Şehristani, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la Yeşil Bölge"deki ofisinde yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında, mevkidaşıyla görüşmesinin verimli geçtiğini belirtti.


İki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerini, "kardeşçe ve şeffaf" bir şekilde ele aldıklarını ifade eden Şehristani, "Irak'tan yapılacak herhangi bir petrol ihracatının Bağdat hükümetinin onayını alması gerektiği konusunda anlaştıklarını" söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak petrolünün Türkiye üzerinden ihracatı ile ilgili sorunları çözmek için Türkiye, Irak ve Kuzey Irak yönetiminden oluşacak üçlü komite kurulacağını söyledi.


Bakan Yıldız, Irak enerji işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, görüşmede, bir dizi anlaşmaya varıldığını ve bunlardan birinin de "Irak petrolünün Türkiye üzerinden ihracatı ile ilgili sorunları çözmek için Türkiye, Irak ve Kuzey Irak yönetiminden oluşacak üçlü bir komite kurulması olduğunu" kaydetti.


Başbakan Yardımcısı Şehristani de Irak petrolünün, Irak hükümetinin onayı alınmadan Türkiye üzerinden ihracatının yapılmaması konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.


Şehristani, Türkiye ile ticarette büyük yatırımların yapılmasını ve karların elde edilmesini sağlayacak anlaşmanın yakında uygulamaya konacağını ifade etti.