Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin, dolar karşısında değerlenmesi ve yatırımcıların, teşviklerin azaltılacağı zamana ilişkin kanıtlar bulmak için ABD'den gelen verileri değerlendirmesiyle Tokyo Borsası düşerek, dün kaydettiği 1 ayın en büyük kaybını genişletti.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.3 yükselmesinin ardından Tokyo saati ile 14:03 itibariyle dünkü kapanışının yüzde 0.6 altında 1,233.68 puanda seyrediyor. Endeks dün yüzde 1.7 kayıpla 25 Ekim'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 15,267.59 puana geriledi. Yen, dolar karşısında yüze 0.2 güçlenerek 102.19 seviyesine çıktı ve 3. gününde de değerlendi. ABD'de dün açıklanan ADP Özel Sektör İstihdam Raporu, Amerikan şirketlerinin Kasım'da istihdama bir yılın en yüksek eklemesini yaptıklarını gösterdi.

Piyasanın iştahının, tahvil alımlarının azaltım zamanına bağlı olduğunu söyleyen Sumitomo Mitsui Asset Managamenet Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Masaru Hamasaki, "İnsanlar QE'nin azaltımının ertelenmesini beklerse, yen satılıyor ve hisseler alınıyor. Azaltımın daha erken bir tarihte olacağı düşünülürse, piyasa ters yönde hareket ediyor" dedi.