Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Spor Toto Süper Lig'in lideri Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek tur atlayan Fethiyespor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, maçtan önce sarı-lacivertli takımı eleyebileceklerini düşünmediklerini söyledi.

İpekoğlu, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, tamamen lige konsantre olmak istediklerini belirterek, "İnşallah hayırlı olur. Pek düşündüğümüz bir şey değildi" dedi.

Hedeflerinin PTT 1. Lig'de kalıcı olmak olduğunu kaydeden Engin İpekoğlu, şöyle devam etti:

"Şu anda ligde çok sıkıntı çekiyoruz. Maçtan önce 'Eğer Fenerbahçe bize müsaade ederse biz de bir sürpriz yaparız' demiştim. Aslında Fethiyespor'un çok kaliteli bir kadrosu var. Bir şeyleri başarmak için sadece kendilerine inanmaları gerekiyordu. Bu Fenerbahçe maçı da önümüzdeki lig maçları için moral motivasyon açısından takım üzerinde çok olumlu etki yapacaktır. Sadece Denizlispor maçı tehlikeye girdi. Genelde bu tip maçlardan sonra bir sıkıntı yaşanır. Ancak Denizlispor maçı bizim için Fenerbahçe maçından çok daha önemli. İnşallah ligde de bugünkü futbolu devam ettiririz."

İpekoğlu, yaklaşık 4 gündür takımla birlikte olduğunu vurgulayarak, "Takım savunmasında çok ciddi sıkıntılar vardı. Bunu düzeltmek için çalıştık. Bugün takımımızın gösterdiği performanstan dolayı bunu da az buçuk başardığımızı düşünüyorum. Oyunun ilk 70 dakikasında fazla atağa çıkamadık. Ancak beraberliği yakaladıktan sonra pozisyonlar bulduk. Attığımız 3. golde de 'ofsayt yoktu' deniliyor" ifadelerini kullandı.

Bundan sonrası için endişeli olduğunu dile getiren Engin İpekoğlu, "Sonuç olarak Fenerbahçe'yi eledik. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum. Şu açıdan, Fenerbahçeli olarak değil de, bundan sonra hem lig hem kupayı nasıl götüreceğiz. Şu anda 17-18 kişilik dar bir kadromuz var. Bundan dolayı endişeliyim" diyerek sözlerini tamamladı.