Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar, dünyanın en büyük ekonomilerinin büyüme göstergelerinin ve para politikası kararlarının olası etkilerini değerlendirirken küresel para birimi volatilitesi endeksi 8 haftanın en yükseğine çıktı.

JPMorgan Chase&Co.'nun Küresel FX Volatilite Endeksi, ABD ekonomisinin 3. çeyrekte genişlediğini ve istihdamın da geçtiğimiz ay arttığını göstermesi beklenen verilerin öncesinde, 3 gündür kaydettiği kazançların ardından yukarıda kalmayı sürdürdü. Asya Borsaları düşerken, yen önemli para birimlerinin çoğu karşısında değerlendi. Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası toplantısının öncesinde 5 haftanın zirvesine tırmandı. İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararının öncesinde sterlin 2 yılın zirvesine yakın seyretti.

ABD'deki veri kıtlığının ardından piyasaların ABD'ye odaklanarak dalgalandığını anlatan Standard Chartered Plc'nin Singapur'daki küresel Döviz araştırmaları müdürü Callum Henderson, yıl sonuna kadar fiyatlarda daha fazla oynaklık görüneceğini söyledi.

JPMorgan'ın Küresel FX Volatilite Endeksi dün 9 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesinde kapanmasının ardından bugün çok büyük değişiklik kaydetmedi ve yüzde 8.77'de seyretti. Dolar, Londra saati ile 6:48'te yen karşısında yüzde 0.3 aşağıda 102.09'den işlem görerek kayıplarını 3. gününe taşıdı. Euro, dolar karşısında erken saatlerde 1.3639 düzeyinden 31 Ekim'den bu yana en yükseğini test etmesi sonrasında dünkü kapanış seviyesinden yüzde 0.3 güçlenerek 1.3635'e çıktı. Euro, yen karşısında 139.13'ten 139.10'a geriledi. Sterlin, 2 Aralık'ta 1.6443 dolara tırmanarak Ağustos 2011'den bu yana en yükseğini kaydetmesi sonrasında 1.6389'dan işlem gördü.