Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, İngiliz ekonomisiyle ilgili bu yılki büyüme tahminlerinin yüzde 0,6'dan, yüzde 1,4'e yükseldiğini belirtti.

Osborne bugün İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda, "Sonbahar Açıklaması" olarak bilinen İngiltere'nin bütçe raporunu açıkladı. İngiliz ekonomisiyle ilgili bu yılki büyüme tahminlerinin yüzde 0,6'dan, yüzde 1,4'e yükseldiğini belirterek, ülkenin borçlanmasının da azaldığını dile getirdi.

Maliye Bakanı açıklamasında ayrıca ülkedeki emeklilik yaşının, 2030'lu yıllarda 68'e, 2040'lı yıllarda ise 69'a çıkarılmasının planlandığını söyledi. Yeni uygulamayla, İngiltere'de şimdi 40'lı yaşlarda olanlar 68, 30'lu yaşlarda olanlar ise 69 yaşından önce emekli olamayacak. Birleşik Krallık'ta hem kadınlar hem de erkekler için mevcut emeklilik yaşı 65. Bu yaş sınırı, 2020 yılında 66 olacak.

Yeni bütçe raporunda ayrıca, devlet kurumlarının bütçelerinden gelecek üç yıl boyunca her yıl ekstra 1 milyar sterlin kesilmesi, hükümetin İngiltere ile Avrupa kıtasını demiryoluyla bağlayan Eurostar şirketindeki yüzde 40'lık hissesinin satılması, iş vergilerinde gelecek yıl yüzde 2'den fazla artış yapılmaması gibi konular yer aldı.

Osborne, 2014 yılı büyüme tahmininin ise yüzde 1,8'den yüzde 2,5'e yükseldiğini belirterek, "Gelecek 4 yıl boyunca da büyümenin artış eğilimi göstermesini bekliyoruz" dedi.

İngiliz ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde, yüzde 0,8 büyümüştü. Ülkenin ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 0,3 büyümüş ve üç dipli resesyon önlenmişti.