Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Roma'da yaptığı konuşmada, merkez bankalarının orta vadede, temelde yapabileceklerine ve başarmakla görevlendirildiklerine, yani fiyat istikrarına odaklanması gerektiğini söyledi.

Draghi, merkez bankacıların, kamuoyunun güvenini, yalnızca görevini yaparak devam ettirebileceklerini ve AMB'nin attığı adımların yalnızca görevinden uzaklaşmak olmadığını, bu hareketlerin, durumun gerektirdiği "tüm gerekli araçların" kullanılması olduğunu belirtti.

Başkan Draghi, Avrupa çapında ve ulusal seviyede reform gündeminin tamamlanmasının şimci "önemli" olduğunu sözlerine ekledi.

Draghi, milliyetçiliğe ve korumacılığa doğru geri çekilmek için bir yer olmadığını ve bankacılık birliğinin bankaların yönetişimi için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Draghi, Roma'daki konuşmasında, "AMB, tüm merkez bankaları gibi, yapamayacağını yapmaya gayret etmemeli ve bunlaran biri, hükümetlerin yapısal reform hareketini tamamlamak ya da bozulan bankacılık sistemini onarmak. Merkez bankaları, bankacılık sisteeminde sermaye azlığını ikame edemez" dedi.

Draghi, "AMB fiyat istikrarını ve sürdürülebilir büyüme için gereken koşulları korumakta ve yeniden sınıflandırmalar ve finans sistemindeki parçalara ayrılmayla mücadele etmekte. Diğer aktörlerin, AMB'nin görevi ile tanımlananlara ait olmayan önemli politika alanlarında katkı sağlama zamanı geldi.

Draghi, kilit reform önceliklerinin, bankacılık birliğinin tamamlanması, büyüme ile uyumlu mali konsolidasyonun uygulanması ve istihdam ve mamul piyasalarında yapısal reformlar olduğunu sözlerine ekledi.