Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İtalya'da ülke tahvilleri, sanayi üretiminin Ekim'de tahminlerin üstünde artmasıyla ülkenin borç krizinden toparlanma sinyalleri vermesinin ardından, yükselişin üçüncü gününe girdi.

İtalyan hükümetinin Roma'da geri alım ihalesi açmasıyla, 2014 ve 2015 için finansal ihtiyaçlarını azaltmasının ardından, İtalya'nın 10 yıllık tahvili ile Almanya'nın aynı vadeli tahvili arasındaki faiz farkı son iki senenin en düşük seviyesine indi. İtalya'nın ekonomisi üçüncü çeyrekte durgun kalarak, Haziran 2011'e kadarki süreçte ilk kez küçülmedi. İspanya'nın 10 yıllık tahvil faizleri son ayın en düşük seviyesine geriledi.

"Euro Bölgesi'ndeki aktiviteler yavaşça hızlanıyor," Londra merkezli Credit Agricole Corporate & Investment Bank'in yetkilisi Luca Jellinek, "Güçlü olmasa da toparlanmanın olduğu kesin. Kısa vadeli faizler aynı kalacak," diye ekledi.

İtalya'nın 10 yıllık tahvil faizleri beş baz puan düşüşle Londra saatiyle 13:14'te yüzde 4.08'e geriledi. Mart 2024 vadeli yüzde 4.5'lik tahvil 0.37 artışla 103.805 puana çıktı. İspanya'nın 10 yıllık tahvil faizleri 6 baz puan 7 Kasım'dan beri en düşük seviye olan yüzde 4.04'e geriledi ve sonra 6 baz puan düşüşle yüzde 4.05'i buldu.

İtalya'da ekonomik büyümenin 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla aynı kalmasının ardından, tahviller yüksek seyretti. GSYİH 3. çeyrekte geçen yıla kıyasla yüzde 1.8 düşüş kaydetti.