Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği maliye bakanları, kreditörlerin sorunlu bankalarda zarar yazmasına yönelik planlanan kurallarda hiçbir yumuşamayı kabul etmeyeceklerini söyleyerek, muhtemelen Avrupa Parlamentosu ile yapılacak olan uzlaşma görüşmelerin önünü kesti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Hollandalı mevkidaşı Jeroen Dijsselbloem, bugün Fransa'nın Strasbourg kentinde yapılacak görüşmelerin öncesinde, Banka Toparlanma ve Çözüm Yönergesi'ndeki (BRRD) sert duruşun korunması çağrısında bulunan bakanlar arasında yer aldı. Schaeuble ve Dijsselbloem'e daha sonra, parlamentonun, ülkelerin, bankalarını kamulaştırma ve özel sektör yatırımcılarını korumak için zorunlu zarar yazılması yeteneklerinin genişletilmesilmesi konusunda İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos da katıldı.

Guindos, Brüksel'de 15 saatlik görüşmenin ardından çözülen AB maliye bakanları toplantısında, "Günün sonunda yaptığımız, görüştüğümüz yatırımcıları tarafından kurtarılma kurallarını sulandırmak" dedi.

AB dönem başkanlığını yapan Litvanya da AB yasakoyucuları ile sorunlu bankalarda kararın merkezileştirilmesine yönelik önlemlerin temellerine yönelik yasama konusunda anlaşma sağlamaya çalışıyor. Görüşmeler, bakanların müzakere pozisyonlarını güncellemesinde anlaşma kararıyla sonlandı.