Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(19:36'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların ABD'de bütçe anlaşması ve Fed'in teşvikleri azaltma zamanını değerlendirmesiyle düşüşü ikinci güne taşıdı.

Royal Bank of Scotland Group Plc, CFO Nathan Bostock'un görevinden istifa etmesinden sonra yüzde 2.9 geriledi. Mediolanum SpA, en büyük yatırımcısının yüzde 5.6'lık hisse satışından sonra yüzde 6.9 değer kaybetti. European Aeronautic, Defence & Space Co., temettü ödemelerini artırma planlarını açıkladıktan sonra bir yılın en büyük yükselişini kaydetti. BAE Systems Plc ise yüzde 2.6 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşüşle günü 313.3 puandan kapattı. Dünya genelinde merkez bankalarının faiz oranlarını uzun süre rekor düşük seviyelerde tutacaklarını belirtmelerinin ardından, gösterge endeksi 2013'te yüzde 12 ralli yaptı.

Londra'da bulunan Glendevon King Ltd portföy yöneticisi Nicola Marinelli, "Piyasayı korkutan herhangi yeni bir şey yok, fakat birçok insan yaz sonrasında uzun pozisyon aldı ve iyi kazanç sağladı. Oldukça iyi bir yıl yaşadılar, genellikle daha az likidite görülen Christmas'ın yaklaşmasıyla ve Fed'in azaltmaya başladığını duyurabilecek olmasıyla bu performansı yılın son birkaç haftasında riske atmak istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

ABD'deki bütçe görüşmelerinde müzakereciler, otomatik harcama kesintilerini önümüzdeki 2 yılda 63 milyar dolar gevşetilmesi ve bütçe açığının 20-23 milyar dolar indirilmesi üstünde anlaşmasının ardından, yatırımcılar gelecek hafta toplanacak olan Fed'in tahvil alımı azaltımını ne zaman yapacağını değerlendiriyorlar.

(19:36'da güncellendi)