Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

UEFA tarafından olumsuz hava şartları nedeni ile ertelenen Galatasaray - Juventus maçının 15.00'te başlamasına karar verildi. Maç kaldığı yerden devam edecek.

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile İtalya'nın Juventus takımı arasında dün başlayan ancak kar yağışı nedeniyle 31. dakikada tatil edilen maçın saat 15.00'te kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Arıboğan, Türk Telekom Arena'da düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelendiğini belirterek, "İnşallah sonunda maçı bugün saat 15.00'te oynayacağız. UEFA da bugün saat 15.00'te oynanmasına karar verdi. Bugün saat 10.00'da yapılan toplantıyla maçın organizasyonuyla ilgili bütün çalışmalar yapıldı. Fakat saat 13.00'ta UEFA delegemizin başkanlığında hakemlerin, iki tarafın ve bütün görevlilerin katıldığı final toplantısı yapıldı. Sonuç olarak sahanın temizlenmesi bitmek üzere, şartlar maçın oynanmasına uygun. Herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah saat 15.00'te şartlar maçın oynanmasına uygun olacak diye bekliyoruz" diye konuştu.


Arıboğan, maçın ertelenmesinden sonra birçok spekülasyonun yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Yani ısıtma konusu, zemin konusu, çatı konusu hepsi birbirinin içine girmiş durumda ama birbirinden ayrı konular. En azından zeminin ısınmasıyla stadın tribünlerinin ısıtılması apayrı iki konu. Dün sözcümüz Şükrü Ergün Bey de bu konuda bir açıklama yapmıştı. Bir kere Türk Telekom Arena'da doğalgaz var. Zaten şu anda ortam sıcak olduğu için bunu farkediyorsunuzdur. Zemin ısıtmamız da var. Doğalgazın yeterli olmadığı ve o nedenle kullanılmayan bölüm tribün ısıtması sistemiz. Onun için yeterli doğalgaz yok ama bu konuda gerekli başvurular, işlemler yapıldı. Yakın sürede o da faaliyet gösterecek."


Stadın çatısının kapanıp kapanmamasıyla ilgili tartışmaların çok eski olduğun vurgulayan Arıboğan, "Böyle bir şey gündemimizde yok. Bugünkü gündemimiz sadece çatının üstünde biriken karlardı. Onu da görevli arkadaşlarımız hallettiler. O karlar da temizlendi. Sonuç olarak maç inşallah sağlıklı şartlarda oynanacak. İnşallah maç saatine rastlayan yoğun kar yağışı olmaz" ifadelerini kullandı.