Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de, sahasında Bursaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, 3 puan olarak düşündükleri maçı 1 puanla kapatmış olmanın kendilerini üzdüğünü ancak 90. dakikada 1 puan almanın da olumlu bir durum olduğunu söyledi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Avrupa kupası maçlarından sonra takımların genel olarak lig maçlarına düşük performansla başladığını dile getirerek "Ama bu akşam başından sonuna kadar maçı iyi götürdük. Performans ve mental olarak maça iyi hazırlandığımızı ve maçı istediğimizi söyleyebilirim. Ama futbol bu. Küçük hatalar, büyük sonuçları getirebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Birinci golden çok, yedikleri ikinci golün değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Akçay, şöyle devam etti:

"Konsantrasyonumuzun yukarıda olması gereken anda ikinci golü yedik. Bu da tekrar bizim, maçı geriye almak için yüksek arzu, istek olmasına rağmen sahadaki duruşumuzu ve dengemizi bozdu. Ama 90. dakikada maçı bir puan olarak geri aldık. Üç puan olarak düşündüğümüz bu müsabakayı bir puanla kapatmış olmak bizi üzdü. Ancak 90. dakikada bir puanı almak da bir başka açıdan baktığımızda olumlu bir durum. Arkadaşlarımı emeklerinden dolayı kutluyorum."

Akçay, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İtalya'nın Juventus takımı ile eşleşmelerine ilişkin ise "Juventus ile eşleşmek güzel. Çünkü Trabzonspor tarihinde öyle takımlarla eşleşti. Popülist konuşmuyorum. Zaten Juventus gibi bir takımla karşılaşacaktık. Erken karşılaşmak bizim için iyi oldu" ifadesini kullandı.


-Bursaspor cephesi-

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum da Trabzonspor deplasmanında istekli, arzulu ve özgüvenle oynadıklarını belirterek "Müsabaka içerisinde topu iyi muhafaza ettik, top alışverişlerimiz iyiydi. İkinci golümüz de güzeldi. Korner pozisyonunda bildiğiniz gibi Civelli'nin kafa vuruşu vardı, o gol olsaydı 3-1 ile zannediyorum maçı kazanırdık. Az farklı direğin yanından geçip gol olmadı" dedi.

Genel olarak bakıldığında en iyi müsabakalarından bir tanesini oynadıklarını ifade eden Daum, şunları kaydetti:

"Futbolcularımız her zaman limite oynamak, limiti aşmak için mücadele ediyorlar. Taktiksel olarak da benim direktifimi sahada yansıtmaya çalışıyorlar. Ama zaman zaman bireysel hatalar oluyor. Hatalar olmadığı zaman biliyorsunuz futbol içinde goller de olmuyor. Diğer yönüne baktığımızda kadro içerisinde çok fazla alternatifimiz de yok. Bu yüzden mevcut kadromuzda olan futbolcular bugünkü müsabakada olduğu gibi onlara yardımcı güven vermek durumundayız. Şimdiki takımı kıyasladığım zaman Trabzonspor'da oynayan futbolcuların milli takımlarda, Avrupa kupalarında çok tecrübeleri var. Buna baktığınızda bu farkı görmedik sahada. Öbür bakış açısına baktığımız zaman benim için hayal kırıklığı. Neden burada bir puan kazanmadık, iki puan kaybettik? Bireysel hatalardan kaynaklanan bir beraberlik. Baktığınızda hatadan sonra oluşan bir gol pozisyonu oldu. Birinci golü kabul edebiliriz ama ikinci golü kendi hatalarımızdan yedik."

Amaçlarının devre arasında 3-4 oyuncu transfer etmek olduğunu söyleyen Daum, "Transfer etmek için değil de takıma katkıda bulunacak oyuncu transfer etmek istiyoruz. Yönetimle bu konuyu görüştük, hemfikiriz. Tabii sonu her zaman bütçeyle alakalı olur. Hangi futbolcuları alabilirsiniz veyahut hangi futbolcular bu ara transferinde gelmek ister. İsimleri de belirledik" diye konuştu.


-Futbolcuların görüşleri

Trabzonpor'un genç oyuncusu Yusuf Erdoğan, haftalar sonra sahaya döndüğü için mutlu olduğunu belirterek "Yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kaldım. Sağ olsun sağlık ekibim beni bu maça yetiştirdi. Normalde bir, iki hafta daha sahalardan uzak kalabilirdim. Ağrılarla oynuyorum, birkaç haftada böyle devam edecek galiba. İnşallah bu bir puanı ileride avantaj olarak lehime çevirmek istiyoruz" dedi.

Beraberlik golünü atan Emre Güral ise şunları belirtti:

"Gol attığım için çok memnunum, ancak önemli olan benim gol atmam değil, takımın kazanması. Bizim işimiz bu. Bunun için çalışıyoruz. Maçın genelinde çok üstündük. Bursaspor bizim kalemize gelemedi. Üç puanı hak ettik ama bazen olmuyor. Futbol bu. Bugün biz daha iyiydik."

Bursasporlu futbolculardan Serdar Aziz de galip gelebilecekleri bir maçta bir puan aldıklarını vurgulayarak "Avrupa kupalarında bir üst tura çıkmış morali yerinde bir takımla oynadık. Lig ise istedikleri gibi gitmiyor. Yorgundular tabii ki. Biz de takım olarak iyi oynadık. Biraz daha akıllı olsak maçı 2-1 bitirebildik. Belki üç bile yapabilirdik. Kötü bir gol yedik. Trabzonspor'a UEFA yolunda başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Şener de deplasmandan 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını ancak galibiyeti son dakikada kaybettikleri için de üzgün olduklarını söyledi.


-Malouda cezalı konumuna düştü-

Trabzonspor'da karşılaşmanın 38. dakikasında sarı kart gören Malouda, cezalı konumuna düştü.

Bordo mavili takımın yıldız oyuncusu, ligde gelecek hafta Galatasaray ile deplasmanda oynanacak karşılaşmada yer alamayacak.