Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(18:49'da güncellendi)

Dolar, Fed'in bugün iki gün sürecek olan toplantıya başlaması ve toplantı sonunda parasal genişlemenin azaltılması kararının çıkabilecek olmasıyla, yen karşısında beş yılın zirvesine yakın bir seviyeden işlem görüyor.

Politika yapıcıların parasal genişleme olarak da bilinen, aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını azaltıp azaltmayacağı kararı öncesinde dolar, diğer 16 büyük para biriminin çoğu karşısında güçlendi. Türk Lirası, ülkede ortaya çıkan yolsuzluk soruşturmaları sonrasında geriledi. G-7 ülkelerinin para birimlerini gösteren endeksin volatilitesi 2 ayın zirvesinden düştü.

New York'ta bulunan HSBC Holdings Plc Döviz stratejisti Robert Lynch, "Piyasa Fed'in azaltma kararı konusunda ikiye ayrılmış görünüyor. Fakat durum bundan daha karmaşık. Geleceğe yönelik rehberlik olarak alınabilecek başka göstergeler de var" ifadelerini kullandı.

Dolar yen karşısında yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 10:26'da 102.89 yen olurken, 13 Aralık'ta 103.92 ile Ekim 2008'den bu yana en güçlü seviyeye dokunmuştu. Dolar euro karşısında ise yüzde 0.2 prim yaptım ve 1.3736 dolar seviyesinde. Euro yen karşısında yüzde 0.3 gerileyerek 141.32 yenden işlem görüyor.

(18:49'da güncellendi)