Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın tahvil alımları programına ilişkin planlarını açıklayacağı toplantının sonlanmasının öncesinde New York Borsası düştü.

Tenet Healthcare Corp., Citigroup Inc.'in sektörün Kasım'daki girişlerin "en zayıf" olduğunu söylemesinin ardından yüzde 1.9 değer kaybederek, hastane hisselerindeki kayıpları devam ettirdi. 3M Co., şirketin 2014'teki kâr tahminlerinin, analistlerin tahminlerinin üzerinde olmasıyla yüzde 2.9 primlendi. Boeing Co., tarihinin en büyük hisse geri alım yetkisini vermesi ve temettü ödemelerini artırması üzerine yüzde 0.9 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,781 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1 düşüşle 15,875.26 puana indi. Amerikan borsalarında 6 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 2.3 altında kaldı.

Fed'in kararını bekleyen çok fazla insan olduğunu ve paranın eşikte olmasından ötürü piyasanın inişli çıkışlı olduğunu söyleyen Pioneer Investments'in yatırım stratejistlerinden Sam Wardwell, "Herkes Fed'in er ya da geç tahvil alımlarını azaltacağını biliyor. Sorulması gereken, insanlar çok mu fazla kısa pozisyona ya da yetersiz miktarda mı kısa pozisyon tutuyor? Herkes sonuca oynuyor ve bu nedenle piyasa oynak olacak" yorumunda bulundu.

Chicago Board Opsiyon Borsası Volatilite Endeksi 22 Kasım'dan bu yana yüzde 33 yükselerek 2 ayın zirvesine tırmandı. S&P 500 Endeksi bu ay yüzde 1.4 düşerek 2007'den bu yana ilk kez Aralık'ta geriledi.

 

Devam edecek...