Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın teşvik programına ilişkin karar vereceği toplantısının sonlanmasının öncesinde gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de artış kaydetti. Hint hisseleri ve rupi, merkez bankasının politika faizini aynı bırakması üzerine tırmandı.

China Merchants Bank Co., Citigroup Inc.'in hisse notunu yükseltmesi üzerine yüzde 5.1 sıçradı. Mirae Asset Securities Co., Güney Koreli finansal hisselerdeki kazançları devam ettirdi. S&P BSE Sensex Endeksi 6 gündür devam eden düşüşünü sonlandırdı ve Hint rupisi de dolar karşısında yüzde 0.2 değerlendi. Kunlun Energy Co., şirketin yönetim kurulu başkanını istifası sonrasında yüzde 1.6 değer kaybetti. Endonezya rupisi 5 yılın en düşüğüne gerilerken, Tayland bahtı da yüzde 0.4 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 992.71 puana çıktı. Fed bugün sonlanacak 2 günlük toplantısı sonrasında aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programına ilişkin bir karara varacak. PIMCO'nun CEO'su Muhammed El-Erian, yüzde 60 ihtimalle tahvil alımlarının azaltılmasını bekliyor.

Her şeyin Fed toplantısına bağlandığını söyleyen IG Ltd.'ın baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Çıkabilecek çok fazla sonuç var. Piyasa bilgiyi  değerlendirmek için güçlü bir şans elde edene kadar kenara çekilip bekleyebilir" dedi.

Bloomberg'in 6 Aralık'taki anketine katılan ekonomistlerin yüzde 34'ü Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programını azaltmaya başlayacağını öngörürüyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 5.9 düştü ve 12 aylık kazançlarının 10.4 katından fiyatlanıyor. Aynı sürede MSCI Dünya Endeksi yüzde 19 yükseldi ve 14.3 katından değerleniyor.