Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Çin'in Bitcoin için en büyük internet piyasasının, Bitcoin mevduat hesaplarını kabul etmeyi durdurması ve İskandinavyalı yetkililerin Bitcoin konusunda regülasyonlar uygulayacaklarını açıklamaları ile, Bitcoin fiyatları yuan ve dolara karşı düşüşe geçti.

Bitcoin fiyatları, BTC China'nın alt kuruluşu YeePay'in artık Bitcoin mevduat hesaplarını kabul etmeyeceklerini duyurmasıyla, yüzde 49 düşüşle 2,011 yuandan (331 dolar) işlem gördü. Bitcoin dolara karşı, dijital paranın işlem gördüğü Bitstamp'de yüzde 43 kadar güç kaybetti.

Bitcoin'in hiçbir ülke veya banka otoritesi tarafından kontrol edilmiyor olması, yasa dışı malların ticaretinde veya finansal regülasyonlardan kaçmak için kullanılabileceği endişesiyle yetkililerin dikkatini çekiyor. 2008'den beri piyasada olan Bitcoinlerin artan kullanımının spekülatörlerin dikkatini çekmesiyle, dijital paranın fiyatı 80 katına çıkmıştı.

"Her gün kıvrılıp duruyor" diyen Wedbush Securities Inc.'nin analisti Gil Luria, "Uzun vadede, Bitcoin için yeni çıkan teknolojiler ve inovasyonların çok büyük etkisi olacak. Bitcoin'in fiyatının ne olacağını tahmin etmek çok zor çünkü piyasa likit değil.

Her geçen gün daha fazla ülke sanal paralar hakkında yasal duruş belirliyor. Norveç, bu ay Bitcoinleri yasal ödeme aracı olarak saymayacaklarını ve para birimine sermaye kazançları vergisi koyacaklarını açıkladı. BTC China'nın kararı, Çin'in merkez bankasının Çin'in finansal kurumlarının Bitcoin ile işlem yapmasını yasaklamasının ardından geldi.