Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yeni soruşturmanın dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'tan yazılı açıklama geldi. Soruşturma yapmasının engellendiğini kaydeden Akkaş, "Yargıya açıkça baskı yapılmıştır" dedi. Bu açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı açıklama yaptı.

Çolakkadı,"Savcılar rastgale soruşturma başlatamaz eğer bildirim yapılmazsa kaos olur. 2 yıldır bilgi verilmeden yürütülen soruşturmalar var. Kayıtlara başka isimler girilmiş bazıları hiç girilmemiş.Şunu orta yerde söylüyorum. Kim suçluysa yani adalet neyi gerektiriyorsa bunlar yapılacaktır." dedi.

-"Yeni bir uygulama değil"

Şimdi yanlış aktarılıyor savcı tarafından. Bu yeni bir uygulama değil.

İkincisi bir başsavcı vekilimiz, TMK’dan sorumlu vekil olmak üzere beş savcımız inceliyor. Bu beş savcı yanlış yapacak tek savcı mı doğru yapacak? Olayın aslını size açıklıyorum.

Son bir yönetmelik çıktı, başsavcıya bildirilecek. Esasen önceden de bildirilecekti ama. Salı günü soruşturma savcımızla konuştuk. Böyle bir dosyası var öğleden sonra bize anlattı. Vekiliyle beraber geldi, vekilin haberi yok.

Bir kısmı İzmir’de bir kısmı başka şehirlerde, TMK görevine gören bir suç yok. Şimdi cebir ve şiddet yok ise TMK organize suçlara da bakmaz. Şimdi arkadaşımız bazı bilgiLER verdi ama. Dedim ki dosyayı iyice, başsavcı vekilimizle okuyun kapsamlı bana bilgi verin. Eksiğimiz olmasın fazlamız olmasın noksanlıklar olmasın. Anlaştık, yarın bilgi veririz diye gittiler.

-"Soruşturmalar orta yerde yapılabilir mi?"

Ama sabahleyin geldik ki olay medyada. Yani dün. Dün akşama kadar bu olay medyadaydı. Bunun üzerine bir de basın açıklaması yaptık. Gizlice hemen emniyete medyaya intikal ettiriliyor. Medyanın gücüyle savcı çalışır mı? Soruşturmalar böyle orta yerde yapılabilir mi? Medyaya aktarmak suç değil mi?

Savcının bu hareketi karşısında, ben bugün yazı yazdım. Talimatı uygula diye, o da uygulayarak beş savcı kendisi de dahil görevlendirdi. Şimdi inceliyor.

-"Hiç kimseden emir almam"

Huzurunuzda ilan ediyorum. 35 seneden fazla bu meslekteyim. Hiç kimseden emir almam. Bütün bir cümle Türkiye’de en uzun terör mahkemelerinde çalışmış bir savcıyım. Benim bütün amacım, belki sizler de tanırsınız. Hukuk uygulansın, soruşturmalarımız sırf adalet adına yürüsün. Şu bu amaçla yürümesin.

Başkaları ne diyorsa desin. Kimseden emir almam. Soruşturmalar yapılacak, ne fazla ne eksik. Durum bu.

-"Adalet neyi gerektiriyorsa bunlar yapılacaktır"

Şunu orta yerde söylüyorum. Kim suçluysa yani adalet neyi gerektiriyorsa bunlar yapılacaktır.