Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, İstanbul merkezli operasyon ve beraberinde getirdiği tedirginlikle dünkü kapanışa göre yüzde 2,33 oranında değer kaybederken, işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri iki günde 31 milyar lira gerileyerek 487 milyar lira oldu.

BIST 100 endeksi dünkü sert düşüşün ardından güne alıcılı başlasa da ikinci seansta İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın açıklamaları ile sert bir şekilde düşüşe geçti. Günü dünkü kapanışa göre 1.541,30 puanlık düşüşle 64.555,20 puandan tamamlayan BIST 100 endeksinin iki günlük değer kaybı da yüzde 6,4 oldu.

Dün İstanbul merkezli operasyonun ikinci dalgasının olacağı yönündeki haberlerle sert bir şekilde değer kaybeden Borsa İstanbul'da, bugün de Savcı Akkaş'ın "görevimi yapmam engelleniyor" açıklaması, operasyonun yol açacağı belirsizliğe ilişkin tedirginliğin artmasına ve TL'nin tarihi düşük seviyesine, faizlerin yükselmesine ve BIST 100 endeksinin gün içinde 64.160,48 puana kadar gerilemesine neden oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın, Akkaş'ın açıklamasına yönelik "Bir savcı tarafından dağıtılan açıklama içeriğinde, yalan yanlış bilgiler vardır" şeklindeki sözleri üzerine seans sonunda tepki alımları gözlendi.

Borsa'da işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri bugün 10 milyar lira düşerken, iki günlük kayıp 31 milyar lira, operasyonun başladığı günden bu yana değer kaybı ise yaklaşık 70 milyar lira oldu.

Öte yandan Dolar/TL paritesi 2,1407 ile tarihi en yüksek seviyesini gördü.

AA