Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın yeni yılda sermaye kurallarındaki değişiklikleri uygulama planını ertelemesinin ardından Avrupa ve Asya bankalarının, ABD'deki olası ek sermaye kurallarına karşı mücadele etmek için daha fazla zamanı olacak.

Financial Times gazetesinin haberine göre Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank ve UBS, Fed, Yabancı Banka Örgütü (FBO) planını tamamlamasının ardından muhtemelen eşitsiz oyun sahasına sahip olacak en büyük Avrupa bankaları olacak.

ABD'de regülatörü yıl sonundan önce bu tedbirleri tamamlamak istemiş olsa da, bazı kaynaklar, muhtemelen değişikliklerin 2014'ün başlarında uygulamaya konulacağını söyledi.

FBO'nun kurallarından endişe duyan Avrupa ve Asyalı bankalar, pozisyonu ciddi boyutta değiştirmek mümkün olmasa da, ertelemenin, kendilerine Fed'e durumlarını anlatma zamanı vermesini umuyor.

Planlanan düzenlemeler, ABD'deki yabancı bankaların ABD'deki operasyonları için aracı bir holding şirketi oluşturmasını gerektiyor. Böylelikle bu şirketlerdeki sermaye kontrol altında tutularak, ABD'yi kriz dorumunda koruyacak.

Lehman Brothers'ın iflasının ardından 2008'de Fransız-Belçikalı Dexia, Royal Bank of Scotland ve Avusturyalı Erste Group, on milyarlarca dolar borçlanmak için Fed'in iskontolu kredi penceresinden yararlanmıştı.

FBO kurallarının bir kısmı bu senaryonun tekrarının önlenmesini hedefliyor. Değişiklikler, yabancı banlaların da ABD'deki kaldıraç rasyosu standartlarına uymasını gerektirecek.