Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Eski milli kaleci ve Milli Takımlar Genel Koordinatörü Rüştü Reçber, "Futbolu 1,5 yıl önce jübile yapmadan bıraktım. Bana ülke futbolu çok şey verdi, bundan çok şey kazandım. Futbola bir borcum var. Jübilemle ülkemin insanlarına bir şeyler yapabilirim" dedi.

Rüştü Reçber, Gençlik ve Spor Bakanlığının ''Büyük Adımlar Projesi'' kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu Alaaddin Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen, ''Hayallerin Tecrübeyle Buluşması'' konulu söyleşiye katıldı.

Tecrübelerini üniversite öğrencileriyle paylaşan Reçber, öğrencilik çağının insan ömrünün en değerli zaman dilimi olduğunu dile getirdi.

Reçber, futbolculuk serüveninin amatör ligde mücadele eden bir kulüpte başladığını hatırlatarak yeteneği ve azmiyle başarıyı yakaladığını ifade etti.

Futbolculuk hayatı boyunca birçok büyük kulüpte oynadığını aktaran Reçber, Türkiye'de futbolun daha iyi yerlere gelmesi için, yetenekli gençlerin azimle çalışması gerektiğini söyledi.

-"Jübile yapmak istiyorum"-

Reçber, futbol kariyerini jübile yapmadan tamamladığını belirterek "Futbolu 1,5 yıl önce jübile yapmadan bıraktım. Bana ülke futbolu çok şey verdi, bundan çok şey kazandım. Futbola bir borcum var. Jübilemle ülkemin insanlarına bir şeyler yapabilirim" diye konuştu.

Süper Lig'te eldiven giyen en iyi kaleci kim sorusuna Reçber, "Ben de kalecilik yaptığım için kalecilik kriterlerine göre düşünürsek en iyisi Galatasaray kalecisi Fernando Muslera derim. Performans olarak Trabzonspor kalecisi Onur derim. Tecrübe olarak da Volkan derim. Dolayısıyla tek bir isim vermem doğru olmaz. Şu an hepsinin performansı iyi. Yerli kalecilerimizin performanslarının giderek artmasını istiyorum. Türk kaleciliği adına Milli Takım adına bu kardeşlerimize başarıların devamını diliyorum" diye cevap verdi.