Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, ABD'de işsizlik maaşı başvurularının beklenenden fazla düşmesinin ardından yükseldi; MSCI Asya Pasifik Endeksi 6 haftanın en yüksek kazancına işaret etti.

Gelirinin yüzde 30'unu Kuzey Amerika'da kaydeden Japon otomobil üreticilerinden Mazda Motor Corp. yüzde 1.9 primlendi. Frase&Neave Ltd., imar şirketinin hissedarlarına nakit dağıtacağını açıklaması sonrasında yüzde 2.7 değer kazandı. Takeda Pharmaceutical Co., karaciğer için güvenli olup olmadığı endişeleriyle diyabet ilacı çalışmalarını sonlandırmasının ardından yüzde 5.2 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.5 kazançla 140.46 puana çıktı. Endeks bu haftayı yüzde 1.3 yukarıda kapamaya hazırlanıyor. Japon Topix Endeksi yüzde 0.8 artışla Temmuz 2008'den bu yana en yüksek düzeyinden kapandı. ABD hisseleri, Fed'in Ocak'tan itibaren toparlanma sinyallerine bağlı olarak parasal genişleme programını azaltmaya başlamaya hazırlanırken rekor seviyedeki kazançlarını genişletti.

özellikle ABD'den gelen verilerin destekleyici olduğunu ve rallinin devam ettiğini söyleyen Platypus Asset Management Ltd.'ın yatırım genel müdürü Donald Williams, "QE'nin azaltımınının başlangıcı neredeyse kapıda ve piyasa bir hayli iyi idare etti" dedi.

Japon Nikkei 225 Endeksi bugün büyük bir değişiklik göstermezken, yen, dolar karşısında 5 yıldır ilk kez 105 seviyesini test etti. Japonya'da gıda hariç tüketici fiyatları Kasım'da yıllık bazda yüzde 1.2 artarak, 2008'den bu yana ilk kez yüzde 1'in üzerine çıktı.