Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, ekonomik büyümenin yavaşladığı endişelerinin gösterge endeksi 5 ayın en zayıf seviyesine geriletmesiyle düşüşe geçti.

China Railway Group Ltd., şirketin başkanının bir kazada hayatını kaybettiğini açıklamasından sonra yüzde 5.1 kayıp yaşadı. Ülkenin en büyük tren üreticisi CSR Corp. yüzde 2.6 geriledi. China Shenhua Energy Co., BNP Paribas SA'nın kömür fiyatlarının düşebileceğini söylemesinin ardından yüzde 3.3 zayıflarken, Gree Electric Appliances Inc. yüzde 3.1 düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2 kayıpla yerel saatle 13:12 itibariyle 2 Ağustos'tan beri en düşük seviyeyle 2,042.41 puan oldu. Gösterge endeks, yüksek para piyasası oranlarının imalat ve hizmet sektörleri göstergelerini geriletmesiyle, 2014'ün ilk üç işlem gününde yüzde 3.5 inerek, 2002'den beri en kötü yıl başlangıcına hazırlanıyor.

"Ekonomik büyüme hızını kaybediyor," diyen Şanghay merkezli Zheshang Securities Co.'nun stratejisti Wang Weijun,"Likidite problem olmaya devam ediyor," diye ekledi.

CSI 300 Endeksi yüzde 2.3 kayıpla 2,237.79 puan oldu. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.5 güç kaybetti.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics Ltd.'ye göre, Çin'de hizmet sektörü endeksi Kasım'daki 52.5 puandan Aralık'ta 50.9'a indi. Geçen haftaki resmi verilerde, hizmet sektörü endeksi 3 ayın en düşüğüne gerileyerek, ekonomik büyümenin gücünün sınırlı olduğuna dikkat çekmişti.