Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Koza Altın İşletmeleri AŞ, bazı basın organlarında yer alan haber ve yorumlarda şirketin Mastra madeninde üretimin durdurulduğuna ilişkin gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiğini bildirdi.

Koza Altın İşletmeleri AŞ, Mastra madenine ilişkin basında yer alan haber hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama gönderdi. Bazı basın organlarında yer alan haber ve yorumlarda şirketin Mastra madeninde üretimin durdurulduğuna ilişkin gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Haberde belirtildiği gibi '4 metrekare büyüklüğündeki galeri girişi' orman arazisindedir. Orman izni süre uzatımı için zamanında müracaat edilmiş halen cevap gelmemiştir. 27 Aralık 2013 tarihinde Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) maden galeri girişinin orman izni gelmemiş alanda olması sebebi ile kullanılmaması talimatı göndermiştir. Orman iznimiz için süre uzatılması talebimize henüz cevap gelmediği ve bunun da zaman alacağı öngörüldüğünden, Şirketimiz tarafından izinli olan bölgemizde başka bir galeri girişi açılmıştır. Üretim faaliyetimiz yeni ve izinli bölgedeki galerimizden yapılmaktadır.

Mastra madenimizde MİGEM'in yukarıda anılan işlemi nedeniyle üretimin durdurulması veya ara verilmesi söz konusu olmadığı için kamuya açıklama yapılması gereği ortaya çıkmamıştır. Yine aynı haberde yer alan vergi incelemesi, bizim gibi kurumsal şirketler için olağan bir uygulamadır ve Maliye Bakanlığımız yasalardaki görevini yerine getiren saygın bir kurumdur. İddia edildiği gibi Maliye Bakanlığımız bir cezalandırma müessesi değildir."

AA