Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:24'te güncellendi)

ABD hisseleri yatırımcıların yarın açıklanacak olan istihdam verisini beklemeleriyle dalgalı seyrederken, gelişen piyasa hisseleri dört ayın en düşüğüne geriledi. Bakır, Çin ekonomik toparlanmasının aksayacağı endişeleri ile emtia fiyatlarındaki düşüşe öncülük etti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 13:17'de yüzde 0.1'den az gerilerken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Türk hisselerinin düşüşünü ikinci güne taşıması ile birlikte yüzde 1 aşağıda. Güney Afrika randı son beş yılın en düşük seviyesine indi. ABD Hazine tahvilleri ihale ile yükseldi. Euro dolar karşısında bir ayın en düşüğüne gerilerken Kanada doları 2009'dan bu yana en dip seviyeyi gördü, petrol yedi ayın en düşüğüne indi.

Bed Bath & Beyond Inc. ve Family Dollar Stores Inc. perakende şirketlerindeki kayıplara öncülük etti. ABD'de işsizlik başvuruları, yarın açıklanacak istihdam verisi öncesinde, beklenenden daha fazla azaldı. Çin'de bugün açıklanan veriler enflasyonun gevşediğini ve üretici fiyatlarının düşüşlerini genişlettiğini gösterdi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bugünkü faiz kararı sonrası yaptığı açıklamada, yetkililerin politika faizini ihtiyaç duyulduğu sürece düşük tutma taahhütlerini güçlendirdiğini söyledi.

Greenwood Capital Associates LLC şef yatırım yetkilisi Walter Todd, "Yarınki istihdam verisinin oldukça yüksek olacağına yönelik bazı beklentiler görebilirsiniz. Bu da Fed'in parasal genişlemeden çıkış için belirlediği zamanı değiştirebilir" ifadelerini kullandı.

(21:24'te güncellendi)